Жодної тухлятини у вашому холодильнику: як визначити свіжість м’яса прямо в магазині

Читать на русском
Автор
2379
Вас не обдурить жоден продавець
Вас не обдурить жоден продавець. Фото jisty.com.ua

Хитрості, які вам точно потрібні будуть

М’ясо – важливий інгредієнт на нашій кухні. Буквально зі шматочка можна приготувати найрізноманітніші страви.

Однак не завжди вдається визначити свіжість продукту. Разом з "УНІАН" розповімо, на що необхідно звернути увагу під час його покупки.

Як визначити зіпсоване куряче м’ясо

У свіжого курячого м’яса приємний світло-рожевий колір, воно не пахне і при натисканні має пружну структуру. А ось зіпсована курка покривається рівним шаром в’язкого слизу, різко і неприємно пахне і навіть може бути з плямами зеленого кольору або потемнілими ділянками.

До того ж, м’якоть курки втрачає свою еластичність. Якщо ви натиснете на курочку — колишня форма не повернеться.

Як визначити зіпсоване м’ясо яловичини

Яловиче м’ясо псується швидко і не може довго лежати на прилавку.

У свіжого м’яса червоний або темно-червоний відтінок, з прожилками та жиром. Якщо на нього натиснути, то м’ясо швидко повернеться до попередньої форми.

Краще утриматися від покупки, якщо почули від продукту різкий запах, помітили потемніння м’яса до сірого кольору або структуру. Поява жовтих плям або завітреність говорять про низьку якість продукту.

Як визначити зіпсоване м’ясо свинини

При покупці свинини варто звертати увагу:

  • на колір — від покупки м’яса світло-рожевого відтінку краще утриматися;
  • на сліди — спробуйте потримати м’ясо через серветку. Якщо на ній залишилися рожеві плями, значить, м’ясо обрізали, щоб приховати зниклі частини.

Обов’язково понюхайте та помацайте свиняче м’ясо. Воно має пахнути нейтрально, бути м’яким та пружним.

Раніше ми розповідали, як визначити свіжість фаршу. Вам знадобляться ці знання.