Ні грама протухлого фаршу у вашому холодильнику: як зрозуміти, що він зіпсувався

Читать на русском
Автор
1406
Ці ознаки "розкажуть" про свіжість продукту
Ці ознаки "розкажуть" про свіжість продукту. Фото civileats.com

Ви точно повинні знати про це

Ось ви вибрали якісний фарш і налаштувалися вдома побалувати близьких соковитими котлетками. Однак удома вас відволікли та приготування страви відклалося.

Чи є якісь ознаки, за допомогою яких можна визначити свіжість продукту? Так, є — про це ми і розповімо разом із "Главредом". Такі знання захистять вас від несвіжого продукту будинку та при покупці готового фаршу в магазині.

На що звернути увагу при виборі фаршу

Перше, на що варто звернути увагу – це колір. Свіжий курячий та свинячий фарш – ніжно-рожевого кольору, а яловичина та баранина – темного червоного. Але якщо перед вами фарш сірий або землистий — краще утриматися від такого продукту. Також на несвіжість може вказувати жовтий колір — це значить, що жир зберігався довго.

Варто також оцінити зовнішній вигляд фаршу. У якісного та свіжого продукту блискуча та трохи волога поверхня. Корочка, що утворилася зверху — вірна ознака того, що фарш довго лежав без упаковки.

Також зверніть увагу на консистенцію фаршу – вона залежить від виду м’яса. Якщо це курячий або індичий фарш, то він буде рідкішим, ніж свинячий або яловичий. Якщо фарш неоднорідної консистенції, але в дні упаковки видніється рідина — продукт може бути несвіжим.

Свіжий продукт не матиме яскравого аромату — лише слабкий запах сирого м’яса. Якщо ж ви відчуваєте від фаршу кислий, тухлий або інший неприємний різкий запах — краще не купувати такий продукт.

Зі свіжого, соковитого фаршу виходять неймовірно смачні м’ясні пиріжки. Спробуйте і переконайтеся самі.