Ні грама протухлого фаршу у вашому холодильнику: як зрозуміти, що він зіпсувався
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1406
Ви точно повинні знати про це
Ось ви вибрали якісний фарш і налаштувалися вдома побалувати близьких соковитими котлетками. Однак удома вас відволікли та приготування страви відклалося.
Чи є якісь ознаки, за допомогою яких можна визначити свіжість продукту? Так, є — про це ми і розповімо разом із "Главредом". Такі знання захистять вас від несвіжого продукту будинку та при покупці готового фаршу в магазині.
На що звернути увагу при виборі фаршу
Перше, на що варто звернути увагу – це колір. Свіжий курячий та свинячий фарш – ніжно-рожевого кольору, а яловичина та баранина – темного червоного. Але якщо перед вами фарш сірий або землистий — краще утриматися від такого продукту. Також на несвіжість може вказувати жовтий колір — це значить, що жир зберігався довго.
Варто також оцінити зовнішній вигляд фаршу. У якісного та свіжого продукту блискуча та трохи волога поверхня. Корочка, що утворилася зверху — вірна ознака того, що фарш довго лежав без упаковки.
Також зверніть увагу на консистенцію фаршу – вона залежить від виду м’яса. Якщо це курячий або індичий фарш, то він буде рідкішим, ніж свинячий або яловичий. Якщо фарш неоднорідної консистенції, але в дні упаковки видніється рідина — продукт може бути несвіжим.
Свіжий продукт не матиме яскравого аромату — лише слабкий запах сирого м’яса. Якщо ж ви відчуваєте від фаршу кислий, тухлий або інший неприємний різкий запах — краще не купувати такий продукт.
Зі свіжого, соковитого фаршу виходять неймовірно смачні м’ясні пиріжки. Спробуйте і переконайтеся самі.