Пух не зіб’ється, якщо покласти з пуховиком у "пралку" ці предмети

Читать на русском
Автор
5700
Пуховик – популярний верхній одяг у зимовий період
Пуховик – популярний верхній одяг у зимовий період. Фото Freepik

Розповідаємо, як правильно прати пуховик у пральній машині

Зимовий верхній одяг можна або віднести до хімчистки, або очистити вручну. Якщо вказівки на етикетці дозволяють, то пуховик можна випрати в пральній машині. Ця ефективна порада допоможе зберегти форму вашої речі.

Щоб уникнути збивання пуху всередині зимової куртки, можна скористатися простим трюком. Про це пише ТСН.

Як правильно прати пуховик у машинці

Прати пуховик потрібно окремо, уникаючи змішування з іншими речами. При цьому бажано використовувати рідкі мийні засоби.

Перш за все, переконайтеся, що кишені куртки спустошені і всі блискавки застебнуті перед тим, як поміщати її в пральну машину. По-друге, виберіть делікатний режим прання за температури до 30 градусів. По-третє, варто провести кілька додаткових полоскань, щоб гарантовано видалити залишки мийного засобу.

Щоб уникнути склеювання пуху в грудки, покладіть у барабан пральної машини 3-4 тенісні м’ячики. Важливо, щоб матеріал м’ячів був якісним та не вицвів під час прання. Такі м’ячі можна придбати у спеціалізованих спортивних магазинах.

Після прання слід ретельно струсити пуховик, щоб наповнювач рівномірно розподілився. Сушіть куртку на вішалці для плечових виробів. Зауважте, що деякі пуховики не призначені для прання в пральній машині, особливо якщо вони мають незнімне хутро.

Раніше ми писали, як розправити синтепон у куртці. Часто наповнювач може зіпсуватися через неправильно підібраний режим прання.