Краще не зловживати: якими губками не можна мити зимове взуття (фото)

Читать на русском
Автор
Черевики потрібно мити правильно
Черевики потрібно мити правильно. Фото Pixabay

Ваші чоботи можуть швидко постаріти та почати тріскатися

Як довго прослужить і як виглядатиме ваше взуття, значною мірою залежить не від марки, а від того, як ви її доглядаєте. Щоб забезпечити максимальний захист вашого взуття, важливо регулярно доглядати і очищати його відразу після забруднення, а не відкладати це на кілька тижнів, коли плями вже стануть важкозмивними.

У повсякденному житті мало хто проводить правильне очищення взуття. За незнанням, багато хто зловживає силіконовими губками, але так краще не робити, пише ukr.media. Вони насамперед покликані для екстреного застосування. Часте використання таких губок може призвести до прискореного старіння, потьмяніння та появи тріщин на шкірі взуття.

Як правильно очищати взуття

Силіконова губка
Силіконова губка не підходить для зимового взуття

Перед застосуванням будь-якого засобу для догляду за взуттям необхідно ретельно очистити і висушити черевики або чоботи, особливо якщо йдеться про зимове взуття. Це допоможе уникнути слідів солі та реагентів. Це вимагає кількох етапів чищення із застосуванням спеціальних засобів для видалення реагентів.

Раніше ми писали, як легко полагодити порвані чоботи. Також "Телеграф" розповідав, що нанести на підошву, щоб взуття не ковзало на льоду.