Як випрати зимову куртку та не зіпсувати її: простий спосіб

Читать на русском
Автор
6308
Верхній одяг швидко забруднюється
Верхній одяг швидко забруднюється. Фото freepik.com

Не обов’язково звертатися до хімчистки, щоб випрати куртку

Яким би не був колір зимового пуховика і з якого матеріалу він не був би пошитий, ця річ досить швидко забруднюється. Крім плям від косметики, на ньому можуть виявитися бризки бруду, потіки від опадів тощо. Досвідчені господині мають у своєму арсеналі способи очистити зимову куртку без прання. Але ці лайфхаки діють лише у разі невеликих забруднень. В іншому випадку необхідно випрати куртку. Про те, як це правильно зробити, пише Actualno.

Як прати зимову куртку в пральній машині

  1. Уважно огляньте куртку на наявність плям або серйозніших забруднень. За наявності протріть плями миючим засобом зі знежирювальним ефектом.
  2. Застебніть всі блискавки та ґудзики. Виверніть пуховик навиворіт.
  3. Виберіть відповідну програму прання. Пух і пір’я, як і шерсть, складаються в основному з кератину, тому рекомендується використовувати програму для шерсті та тонких тканин.
  4. Правильний засіб для прання також є важливим. Переважно використовувати спеціальний засіб для делікатного прання. Бажано, щоб він був без запаху.
  5. Не використовуйте кондиціонер для білизни.
  6. Рекомендується не додавати до барабана жодних інших речей для прання. Пуховик повинен вільно крутитись у піні.
  7. Додайте в барабан пару тенісних м’ячиків, якщо не бажаєте, щоб пух збився в грудки.
  8. Після завершення програми ще раз запустіть програму без додавання миючого засобу. Завдяки цьому ви впевнені, що весь порошок вимиється і на куртці після висихання не з’являться розлучення.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно сушити білизну взимку. Ці лайфхаки позбавлять вас проблем з білизною.