Зізнайтеся в коханні солодко: рецепт смачного шоколадного торта

Читать на русском
Автор
Шоколадний торт, який вразить вашу половинку з першого шматочка
Шоколадний торт, який вразить вашу половинку з першого шматочка. Фото Фото: pixabay.com

Рецепт простий і зрозумілий, а результат – неодмінно вразить

День святого Валентина – це чудова можливість продемонструвати свої почуття коханій людині. І що може бути кращим за десерт, приготований з любов'ю?

Не бійтеся, якщо у вас мало часу! Цей рецепт від порталу smachnonews.24tv торта простий, швидкий та неодмінно підкорить серце вашої половинки.

Складові:

Для пісочного тіста:

  • 180 г борошна
  • 50 г какао
  • 80 г цукрової пудри
  • Дрібка солі
  • 100 г холодного вершкового масла
  • 1 маленьке яйце (або 1 жовток + 1-2 ст. л. води)

Для шоколадної начинки:

  • 250 г чорного шоколаду
  • 150 мл вершків 30%
  • 50 г вершкового масла
  • Ягоди (за бажанням)

Приготування:

  1. Змішайте сухі складові. З'єднайте в мисці борошно, какао, цукрову пудру та сіль.
  2. Додайте масло. Вмішайте холодне вершкове масло, нарізане кубиками, до утворення крихти.
  3. З'єднайте тісто. Додайте яйце (або жовток з водою) і замісіть тісто руками до однорідної маси. Загорніть тісто в плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
  4. Розкачайте тісто. Розкачайте тісто між двома листами пергаменту в коло трохи більшого розміру, ніж ваша форма для випічки (приблизно 22-23 см).
  5. Викладіть тісто у форму. Зніміть один аркуш пергаменту, викладіть тісто у форму, зніміть другий аркуш. Обгорніть тістом стінки форми і обріжте надлишки.
  6. Підготуйте основу. Наколіть дно виделкою і поставте форму з тістом в холодильник.
  7. Випікайте основу. Розігрійте духовку до 180°C. Накрийте тісто фольгою (дно і боки), насипте суху квасолю або рис на пергамент, щоб повністю покрити дно форми.Важливо, щоб вага була рівномірно розподілена. Поставте форму з тістом в духовку, розігріту до 180°C. Випікайте протягом 20 хвилин.
  8. Завершіть випікання. Зніміть фольгу з вагою і випікайте ще 10 хвилин. Вийміть з духовки і дайте охолонути.
  9. Приготуйте шоколадну начинку. Подрібніть шоколад. Розігрійте вершки і перелийте в чисту миску. Додайте шоколад і перемішайте до розплавлення. Додайте вершкове масло, нарізане кубиками, і знову перемішайте до однорідної консистенції.
  10. Зберіть торт. Викладіть шоколадну масу на охолоджене тісто і залиште на кілька годин для застигання.
  11. Прикрасьте торт. За бажанням, прикрасьте торт ягодами.

Поради:

  • Для більш вишуканого смаку додайте в шоколадну начинку 1-2 ст. л. лікеру або рому.
  • Торт можна приготувати заздалегідь, але прикрашати його фруктами краще перед подачею.

Подаруйте своїй коханій людині цей шматочок солодкого кохання!

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати легендарний торт "Три склянки". Окрім цього, вас може зацікавити рецепт надзвичайно смачного бюджетного пирога до чаю.