Краще шарлотки і смачніше за торти: цей пиріг охолонути не встигне — з’їдять до останньої крихти

Читать на русском
Автор
595
Виходить смачно та дуже незвичайно Новина оновлена 15 лютого 2024, 08:10
Виходить смачно та дуже незвичайно. Фото vazhnoznat.com

Пиріг розхоплюють ще гарячі

Ви можете відмовитися від шматочка ароматної, домашньої випічки ? Ми ні, тому ділимося ще одним рецептом незвичайного пирога.

Вся річ у тому, що для випічки за рецептом "На пенсії" вам знадобляться мандарини. Пиріг виходить настільки смачним, що близькі забудуть про покупні торти та улюблену шарлотку. Цю неймовірно гарну випічку можна і на святковий стіл подавати. До того ж готується вона просто, швидко та з доступних продуктів.

Як приготувати мандариновий пиріг.

Інгредієнти на круглу форму діаметром 20 см

  • яйця – 3 шт.;
  • вершкове масло – 100 г;
  • цукор – 100 г;
  • борошно — 140 г;
  • ванілін – щіпка;
  • розпушувач — 2 ч. л.;
  • мандарини – 6-10 шт.

Спосіб приготування:

  1. Міксером збиваємо яйця з цукром та ваніліном до пишної світлої маси. Додаємо розтоплене вершкове масло та повторно збиваємо.
  2. В отриману масу додаємо просіяне борошно з розпушувачем і перемішуємо лопаткою, віночком або міксером на мінімальних оборотах. Повинно вийти досить рідке тісто.
  3. Мандарини чистимо від шкірки, кісточок та білих ниток. Розрізаємо навпіл і вмочуємо зрізом у цукор.
  4. Змащуємо вершковим маслом форму для випічки, посипаємо борошном або застилаємо пергаментом (фольгою). Викладаємо на дно форми мандарини зрізом донизу і рівномірно заливаємо тістом.
  5. Випікаємо пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 35-45 хвилин. Готовий пиріг дістаємо на ґрати, даємо охолонути хвилин 5-10. Після цього накриваємо форму тарілкою, перевертаємо і знімаємо фольгу або пергамент.

Даємо пирогу охолонути та посипаємо цукровою пудрою. Подаємо до столу з улюбленим напоєм.