Краще шарлотки і смачніше за торти: цей пиріг охолонути не встигне — з’їдять до останньої крихти
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 583
Пиріг розхоплюють ще гарячі
Ви можете відмовитися від шматочка ароматної, домашньої випічки ? Ми ні, тому ділимося ще одним рецептом незвичайного пирога.
Вся річ у тому, що для випічки за рецептом "На пенсії" вам знадобляться мандарини. Пиріг виходить настільки смачним, що близькі забудуть про покупні торти та улюблену шарлотку. Цю неймовірно гарну випічку можна і на святковий стіл подавати. До того ж готується вона просто, швидко та з доступних продуктів.
Як приготувати мандариновий пиріг.
Інгредієнти на круглу форму діаметром 20 см
- яйця – 3 шт.;
- вершкове масло – 100 г;
- цукор – 100 г;
- борошно — 140 г;
- ванілін – щіпка;
- розпушувач — 2 ч. л.;
- мандарини – 6-10 шт.
Спосіб приготування:
- Міксером збиваємо яйця з цукром та ваніліном до пишної світлої маси. Додаємо розтоплене вершкове масло та повторно збиваємо.
- В отриману масу додаємо просіяне борошно з розпушувачем і перемішуємо лопаткою, віночком або міксером на мінімальних оборотах. Повинно вийти досить рідке тісто.
- Мандарини чистимо від шкірки, кісточок та білих ниток. Розрізаємо навпіл і вмочуємо зрізом у цукор.
- Змащуємо вершковим маслом форму для випічки, посипаємо борошном або застилаємо пергаментом (фольгою). Викладаємо на дно форми мандарини зрізом донизу і рівномірно заливаємо тістом.
- Випікаємо пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 35-45 хвилин. Готовий пиріг дістаємо на ґрати, даємо охолонути хвилин 5-10. Після цього накриваємо форму тарілкою, перевертаємо і знімаємо фольгу або пергамент.
Даємо пирогу охолонути та посипаємо цукровою пудрою. Подаємо до столу з улюбленим напоєм.