Табу при зарядці телефона: 5 помилок, що можуть стати фатальними

Читать на русском
Автор
5521
https://itechua.com

Деякі помилки при заряджанні можуть "вбити" ваш ґаджет

Чимало власників смартфонів не усвідомлюють наскільки важливо правильно заряджати свій улюблений ґаджет. Кілька простих правил дозволять уникнути зниження місткості акумулятора та продовжать життя вашому телефонові.

Ніколи не робіть цього під час зарядки телефона

  • Не користуйтеся телефоном, коли той "лежить на зарядці". Це спричиняє перегрів ґаджета і, як наслідок, батарея поступово псується і згодом перестане тримати заряд
  • Не заряджайте охолоджений телефон. Якщо ґаджет розрядився на морозі, після повернення додому, обов'язково зачекайте, доки телефон не нагріється до кімнатної температури. Зарядка охолодженого акумулятора вкорочує йому віку.
  • Не залишайте телефон на зарядці під прямим сонячним промінням. Під час зарядки в акумуляторі відбувається низка складних процесів, що і так нагрівають його. Прямі сонячні промені можуть стати фатальними для вашого ґаджета.
  • Не користуйтеся китайськими аналогами "рідних" зарядок. Неоригінальні зарядні пристрої можуть швидко "вбити" ваш телефон.
  • Не ставте свій телефон на зарядку у приміщеннях з підвищеною вологістю, на кшталт, ванної кімнати, вбиральні чи кухні. Конденсат, пара чи можливі бризки води призведуть до того, що ви втратите свій телефон.

"Телеграф" радить час від часу оглядати свій смартфон на предмет порушення геометрії корпусу. Акумулятор в середині телефона може здутися з тих чи інших причин. Це може бути як брак, так і неправильне заряджання смартфона. В жодному випадку не варто підключати такий гаджет до блоку живлення, це може закінчитися пожежею.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про те, як користуватися функцією "швидка зарядка" так, щоб не "вбити" батарею. Три дієві поради допоможуть вам уникнути біди.