Розкрито "золоте правило" заряджання мобільного телефону

Читать на русском
Автор
66509
Термін служби акумулятора смартфона можна продовжити
Термін служби акумулятора смартфона можна продовжити. Фото Телеграф

Дізнайтеся, за якого відсотка потрібно ставити гаджет на зарядку

Термін служби акумулятора мобільного телефону залежить від кількох факторів. Наприклад, смартфон може розряджатися швидше, якщо у вас встановлені певні програми або ви користуєтеся застарілими батареями. Крім того, важливо, щоб ви підключали та відключали пристрій від зарядки при певному рівні заряду.

Існує простий лайфхак, який допоможе продовжити життя акумулятора і зробить розрядку телефону повільнішою. Це так зване "золоте правило": стежте за зарядом, щоб він не опускався нижче 30% і не підіймався вище 90%, пише techadvisor.

Коли потрібно ставити телефон на зарядку

Заряджайте пристрій, коли заряд батареї опуститься нижче 50%, але вимкніть, перш ніж показник досягне 100%. При зарядці від 80% до 100% літій-іонний акумулятор старіє швидше.

Повне заряджання телефону не призводить до неминучої поломки акумулятора, але постійне перезаряджання скорочує його термін служби. Також не рекомендується розряджати акумулятор нижче 20%.

Літій-іонні акумулятори найкраще почуваються в діапазоні між 20% і 80% заряду. Важливо підтримувати баланс між низьким та високим рівнем заряду для максимальної довговічності батареї.

Раніше ми писали, як впливає мороз та спека на роботу смартфона. Температурний режим дуже важливий для мобільного телефону.