Чому телефон почав раптово вимикатись: названо 8 найпоширеніших причин

Читать на русском
Автор
1312
Колаж "Телеграф"

Ці поради допоможуть самостійно впоратись з проблемою

Якщо ваш телефон в постійно вимикається, це може бути проблемою. Але у більшості випадків ви можете легко виправити це самостійно, проте спочатку треба зрозуміти причини.

"Телеграф" розібрався, чому телефон вимикається. Існує кілька можливих причин.

Низький рівень заряду батареї

Одною з найпоширеніших причин вимикання телефону є низький заряд батареї. Спробуйте підключити телефон до зарядного пристрою і дочекатися повної зарядки.

Проблема з акумулятором

Якщо ваш телефон старий, то його акумулятор може бути зношеним або пошкодженим, що може призвести до раптового вимикання. В цьому випадку потрібно замінити акумулятор.

Програмна помилка

Деякі програмні помилки можуть привести до того, що телефон раптово вимикається. У цьому випадку спробуйте перезавантажити телефон або повернути його до заводських налаштувань, але є ризик втратити всі дані, тому заздалегідь варто все перенести на комп'ютер чи флешку.

Перегрів телефону

Телефон може перегріватись. І якщо смартфон надто гарячий, то він може самовільно вимикатися, щоб захистити себе від пошкодження. Спробуйте залишити телефон на деякий час, щоб він охолодився, і не використовуйте його в надзвичайно теплих умовах. Особливо варто уникати перегріву телефону при високій температурі повітря на вулиці.

Пошкодження живлення

Смартфон може бути пошкодженим, тоді живлення також стає вразливим, що може призвести до раптового вимикання. В цьому випадку можна знадобитися ремонт телефону.

Віруси та шкідливі програми

Коли на вашому гаджеті є віруси або шкідливі програми, то вони можуть призвести до раптового вимикання. Спробуйте встановити антивірусне програмне забезпечення і просканувати телефон.

Пошкодження від води

Якщо на телефон потрапила вода або волога, він може несподівано вимкнутися. У таких випадках важливо ретельно висушити телефон і при необхідності віднести його в майстерню.

Недостатньо пам’яті

Недостатньо пам’яті на телефоні можуть призвести до автоматичного вимкнення телефону. Нестача пам’яті, інтенсивне використання процесора та забагато фонових процесів можуть змусити телефон перезавантажуватись на невизначений термін. Щоб переконатися, що проблема не в цьому, звільніть пам’ять і сховище телефону.

Раніше "Телеграф" писав, як прискорити зарядку смартфона. Заряджати телефон можна набагато швидше, якщо дотримуватися деяких правил.