Як користуватися швидкою зарядкою, щоб не "вбити" батарею: три поради

Читать на русском
Автор
33019
Швидка зарядка
Швидка зарядка. Фото https://rozetked.me/

Прості рекомендації для збереження здоров’я акумулятора

Заряджати сучасні смартфони з батареєю близько 5000 мАг довго, тому швидка зарядка стала настільки популярною. Однак важливо знати, як це робити правильно, щоб не "вбити" акумулятор телефону.

Головне правило — використовувати тільки оригінальну зарядку, і у разі поломки купувати знову заводську. Пристрої від інших брендів не підходять, повідомляє портал "В Андроїді".

Дешеві китайські пристрої для заряджання категорично не можна використовувати. Зазвичай виробник вказує неправильні показники струму і напруги, що загрожує швидким виснаженням акумулятора. Хоча іноді телефон від таких пристроїв просто не заряджається. А ще смартфон перегрівається під час використання дешевих підробок.

Купувати зарядку іншого бренду також не варто. Кожен виробник має свої стандарти, тому їх пристрої підходять тільки для смартфонів тієї ж марки.

Заряджайте гаджет за температури від 0 до +30 градусів. На морозі не варто підключати смартфон до павербанку. Так само батарея погано переносить зарядку при спеці та високій вологості.

Категорично не рекомендується повністю розряджати телефон. Це швидко "вбиває" акумулятор та знижує термін служби гаджета.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як зберегти заряд смартфона на прохолодній вулиці. Корисні лайфхаки для морозної зими.