Банківська картка вам не подякує: чи можна її тримати під чохлом телефона

Читать на русском
Автор
1807
Чи можна зберігати картку під чохлом телефона
Чи можна зберігати картку під чохлом телефона. Фото freepik.com

Ваша картка може зіпсуватися

Усі електричні прилади мають радіочастотне випромінювання. Так, воно невидиме. Однак його дії можуть повпливати на гаджети. Раніше ми розповідали, чи можна переривати зарядку смартфона. Тепер поговоримо, чи розмагнітиться банківська картка від вашого пристрою.

Багато хто носить під чохлом свого смартфона банківську картку. Це дуже зручно. Однак чи не зашкодить це вашій карті? Про це пише Ukr.Media.

Чи можна носити банківську карту під чохлом телефона

Оскільки магнітна смужка все ще є на деяких картках, постійно тримати картку під чохлом не варто. У неї є свій магнітний фон, що реагує на сторонні електромагнітні випромінювання.

Саме тому телефон може розмагнітити картку. Таке часто трапляється, тому не варто носити карту під чохлом хоча б задля безпеки. Також якщо ваш телефон вкрадуть або ви його загубите, разом із ним втратите вміст чохла, що потрапить в руки зловмисників.

Варто зазначити, що якщо ваша картка без магнітної смужки, але має NFC-чип, її можна носити під чохлом. Таке зіткнення не вплине на роботу картки.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому заряджати телефон на бездротовій зарядці — це погана ідея. Ця сучасна технологія не настільки хороша, якою здається на перший погляд.