Гості будуть в захваті: рецепт різотто з грибами

Читать на русском
Автор
Різотто  може приготувати навіть кухар - новачок (зображення створено за допомогою ШІ)
Різотто може приготувати навіть кухар - новачок (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати різотто з грибами.

Різотто – це не просто італійська страва, це справжня кулінарна поема, де вершковий смак рису гармонійно поєднується з ароматом грибів. Приготувати справжнє італійське різотто не так складно, як може здатися на перший погляд, а результат приємно здивує вас і ваших близьких.

Різотто виходить дуже ніжний та вершковий. Про це пише Уніан.

Інгредієнти:

  • 200 г рису для різотто (Арборіо, Карнаролі)
  • 1 л курячого бульйону
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 цибулина
  • 300 г грибів (білі, печериці, лисички)
  • 100 мл білого вина (за бажанням)
  • 50 г тертого пармезану
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

1. Підготовка:

  • Подрібніть цибулю і гриби.
  • Розігрійте курячий бульйон до кипіння і тримайте його на повільному вогні.

2. Обсмаження:

  • Розігрійте оливкову олію на сковороді і обсмажте на ньому цибулю до прозорості.
  • Додайте гриби і обсмажте до золотистого кольору.

3. Ризотто:

  • Додайте рис до грибів і перемішайте.
  • Влийте біле вино (якщо використовуєте) і дайте йому випаруватися.
  • Поступово вливайте гарячий бульйон по 1 ополонику, постійно помішуючи рис.
  • Додайте сіль і перець за смаком.
  • Рис повинен бути al dente (злегка твердим всередині), тому важливо не переварити його.

4. Завершення:

  • Зніміть різотто з вогню і додайте вершкове масло і тертий пармезан.
  • Перемішайте до розплавлення масла і сиру.
  • Накрийте різотто кришкою і дайте йому відпочити 5 хвилин.

Подавайте різотто гарячим з подрібненою свіжою зеленню (за бажанням).

Рекомендуємо приготувати баклажани по-італійськи за рецептом "Телеграфа". Ця чудова закуска готується дуже просто та швидко. А також ми писали, з чого приготувати чудовий домашній соус до м’яса.