![Різотто може приготувати навіть кухар - новачок (зображення створено за допомогою ШІ)](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/07/e7413ac3-23f8e1d1fc5753cce7f07837e6b3d077.jpg?v=7674_1)
Ми підкажемо, як приготувати різотто з грибами.
Різотто – це не просто італійська страва, це справжня кулінарна поема, де вершковий смак рису гармонійно поєднується з ароматом грибів. Приготувати справжнє італійське різотто не так складно, як може здатися на перший погляд, а результат приємно здивує вас і ваших близьких.
Різотто виходить дуже ніжний та вершковий. Про це пише Уніан.
Інгредієнти:
- 200 г рису для різотто (Арборіо, Карнаролі)
- 1 л курячого бульйону
- 50 г вершкового масла
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 цибулина
- 300 г грибів (білі, печериці, лисички)
- 100 мл білого вина (за бажанням)
- 50 г тертого пармезану
- Сіль та перець за смаком
Приготування:
1. Підготовка:
- Подрібніть цибулю і гриби.
- Розігрійте курячий бульйон до кипіння і тримайте його на повільному вогні.
2. Обсмаження:
- Розігрійте оливкову олію на сковороді і обсмажте на ньому цибулю до прозорості.
- Додайте гриби і обсмажте до золотистого кольору.
3. Ризотто:
- Додайте рис до грибів і перемішайте.
- Влийте біле вино (якщо використовуєте) і дайте йому випаруватися.
- Поступово вливайте гарячий бульйон по 1 ополонику, постійно помішуючи рис.
- Додайте сіль і перець за смаком.
- Рис повинен бути al dente (злегка твердим всередині), тому важливо не переварити його.
4. Завершення:
- Зніміть різотто з вогню і додайте вершкове масло і тертий пармезан.
- Перемішайте до розплавлення масла і сиру.
- Накрийте різотто кришкою і дайте йому відпочити 5 хвилин.
Подавайте різотто гарячим з подрібненою свіжою зеленню (за бажанням).
Рекомендуємо приготувати баклажани по-італійськи за рецептом "Телеграфа". Ця чудова закуска готується дуже просто та швидко. А також ми писали, з чого приготувати чудовий домашній соус до м’яса.