Сніданок, який зникне за лічені хвилини: вівсянка з грушами та медом

Читать на русском
Автор
Вівсянка з грушами та медом — це не лише смачний, але й корисний сніданок (фото створене з допомогою ШІ) Новина оновлена 13 лютого 2024, 12:14
Вівсянка з грушами та медом — це не лише смачний, але й корисний сніданок (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Забезпечить вам заряд енергії на весь день

Вівсянка — це не просто ситна та корисна страва, а й справжнє полотно для кулінарної фантазії. Звичну кашу можна легко перетворити на вишуканий десерт, додавши до неї лише кілька простих складових.

Одним із таких чудових доповнень є поєднання груші та меду, інформує портал zaxid.net. Ці два компоненти не лише роблять смак каші більш цікавим та багатогранним, але й дарують їй цілий спектр корисних властивостей.

Складові (на 3 порції):

  • 10 ст. л. вівсяних пластівців
  • 1 склянка води
  • 1 склянка молока
  • Дрібка солі
  • 2 груші
  • 1 ст. л. меду
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • Жменя улюблених горіхів
  • Кориця за смаком (необов'язково)

Приготування:

  • 1. Зварити кашу.

У каструлі з'єднати воду, молоко, сіль та вівсяні пластівці. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити протягом 15 хвилин, або до бажаної густоти. Можна також використовувати мультиварку, вибравши режим "Молочна каша".

  • 2. Підготувати груші

Одну грушу натерти на великій тертці, а другу нарізати тонкими скибочками, видаливши серцевину.

  • 3. Карамелізувати груші

На сковороді розтопити вершкове масло. Додати мед і нагріти, помішуючи, до однорідної маси. Додати скибочки груші та обсмажувати з обох боків до золотистого кольору.

  • 4. Зібрати страву

Викласти кашу в тарілки. Додати терту грушу та карамелізовані скибочки. За бажанням, посипати корицею.

  • 5. Додати горіхи

Подрібнити горіхи (фундук, волоські або мигдаль) і посипати ними кашу.

Поради:

  • Для більш ніжної текстури каші можна використовувати молоко замість води.
  • Замість груш можна використовувати інші фрукти або ягоди, наприклад, яблука, банани, абрикоси, або чорницю.
  • Для більш вишуканого смаку можна додати в кашу цукати, родзинки або ваніль.
  • Скільки меду додавати, залежить від ваших смакових уподобань.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати незвичайну запіканку з вівсянки. Окрім цього, вас може зацікавити американський сніданок за лічені хвилини, рецепт неймовірно смачних панкейків.