Ніжні млинці на молоці: рецепт, який перенесе вас у дитинство

Читать на русском
Автор
15539
Їх можна подавати з улюбленою начинкою, наприклад, варенням (фото створене з допомогою ШІ)
Їх можна подавати з улюбленою начинкою, наприклад, варенням (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ідеальний спосіб побалувати себе

Млинці — це улюблена страва багатьох людей. Вони можуть бути як солодкими, так і солоними, залежно від начинки. Їх простота в приготуванні та можливість експериментувати з різними начинками роблять їх ідеальним варіантом для сніданку чи десерту.

Сьогодні ми дізнаємося, як приготувати солодкі млинці на молоці за простим, але ефективним рецептом від rud.ua, який обіцяє смачний та ніжний результат.

Складові:

1. Молоко 2,6% жирності – 1 літр

2. Курячі яйця – 4 штуки

3. Борошно вищого сорту – 500 грамів

4. Рослинна олія – 2 столові ложки

5. Цукор – 1,5 столові ложки

6. Сіль – 0,5 чайної ложки

Покроковий процес приготування:

1. Підготуйте велику миску. У неї збийте яйця разом з цукром до однорідності. Можна використовувати віночок або міксер на середній швидкості.

2. Відміряйте близько половини молока. Підігрійте його до теплого стану (не кип'ятіть!), додайте сіль і ретельно перемішайте.

3. Повільно вливайте тепле молоко до збитих яєць, при цьому постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.

4. Поступово додаєте борошно, продовжуючи перемішувати. Можна використовувати сито, щоб зробити борошно більш повітряним та уникнути грудочок.

5. Додайте рослинну олію до тіста та перемішайте, це зробить млинці більш м'якими та не дозволить їм прилипати до сковороди.

6. Потім влийте решту молока та збийте тісто до однорідності. Тісто має бути досить рідким, але не водянистим.

7. Розігрійте сковороду на середньому вогні. Використовуйте невелику кількість олії для змащування сковороди перед кожним млинцем.

8. Виливайте невелику кількість тіста на сковороду, розподіляючи його по поверхні. Смажте кожен млинець до золотистого кольору з обох боків, перевертаючи один раз.

Додаткові поради:

- Спробуйте додати ванілін або цедру лимона для аромату.

- Млинці можна подавати з солодкими або солоними начинками на ваш вибір.

- Для зберігання накривайте млинці фольгою або харчовою плівкою, щоб вони не висихали.

"Телеграф" раніше опублікував матеріали, про те як приготувати оладки на молоці. Окрім цього, вам може сподобатися рецепт омлета з бананом. Сніданки, які зарядять вас енергією на весь день.