Ніжність, що тане в роті: рецепт приготування справжньої київської котлети

Читать на русском
Автор
Золотиста паніровка приховує ніжне куряче філе з ароматною вершково-петрушковою начинкою (фото створене з допомогою ШІ)
Золотиста паніровка приховує ніжне куряче філе з ароматною вершково-петрушковою начинкою (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ця страва неодмінно стане фаворитом на вашому столі

Котлета по-київськи — це не просто кулінарний витвір, це справжній символ української кухні, відомий у всьому світі. Ніжне м'ясо в хрусткій паніровці та вершкове масло, що тане в роті, роблять цю страву справжньою окрасою будь-якого столу.

Спробуйте приготувати цю страву за класичним рецептом від порталу unian, і ви відчуєте всю неповторність та вишуканість цієї страви.

Складові:

  • Курка: 1,2 кг (2 філе грудки)
  • Вершкове масло: 140 г (100 г для начинки, 40 г для фритюру)
  • Петрушка: 20 г
  • Сіль: 0,5 ч. л.
  • Яйця: 2 шт.
  • Молоко: 100 мл
  • Борошно: 60 г
  • Панірувальні сухарі: 140 г
  • Рослинна олія: 300 мл

Приготування:

Підготувати курку:

  • Обробіть курку без шкіри на два шматки філе грудки разом з плечовою кісткою на ніжці.
  • Філе покладіть внутрішньою стороною вгору, надріжте від середини уздовж в обидві сторони.
  • Покладіть половинки так, щоб помістилася начинка, відбийте молоточком.
  • Акуратно видалити білі сухожилля.

Приготувати начинку:

  • У мисці змішайте нарізану петрушку, розтоплене вершкове масло (140 г) і сіль до однорідної маси.
  • Розділіть суміш на дві частини і поставте в морозилку на 5 хвилин.
  • Покладіть начинку в філе, щільно загорніть і знову приберіть на 5 хвилин в морозилку.

Панірування:

  • Окремо в мисці збийте яйця з молоком.
  • Котлети обваляти в борошні, потім в яєчній суміші, в панірувальних сухарях, потім в яєчній суміші, і знову в паніровці.

Обсмаження:

  • На сковороді розігрійте олію на середньому вогні.
  • Обсмажте котлети з обох боків до золотистої скоринки (приблизно по 5 хвилин з кожного боку).

Доготовлення:

  • Розігріти духовку до 180 градусів.
  • Довести котлети до готовності в духовці протягом 10 хвилин.

Подача:

  • Перед подачею викласти на серветку, щоб увібрати жир.

Порада:

  • Готовність котлет можна перевірити, проткнувши їх зубочисткою. Якщо з котлети витікає прозорий сік, значить вона готова.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вибрати сковороду, яка не підгорає і не дряпається, 6 секретів вибору, про які не говорять продавці. Окрім цього, вас може зацікавити стаття як приготувати курку з грибами в червоному вині — ідеальну страву на 14 лютого.