Ніжність, що тане в роті: рецепт приготування справжньої київської котлети
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Ця страва неодмінно стане фаворитом на вашому столі
Котлета по-київськи — це не просто кулінарний витвір, це справжній символ української кухні, відомий у всьому світі. Ніжне м'ясо в хрусткій паніровці та вершкове масло, що тане в роті, роблять цю страву справжньою окрасою будь-якого столу.
Спробуйте приготувати цю страву за класичним рецептом від порталу unian, і ви відчуєте всю неповторність та вишуканість цієї страви.
Складові:
- Курка: 1,2 кг (2 філе грудки)
- Вершкове масло: 140 г (100 г для начинки, 40 г для фритюру)
- Петрушка: 20 г
- Сіль: 0,5 ч. л.
- Яйця: 2 шт.
- Молоко: 100 мл
- Борошно: 60 г
- Панірувальні сухарі: 140 г
- Рослинна олія: 300 мл
Приготування:
Підготувати курку:
- Обробіть курку без шкіри на два шматки філе грудки разом з плечовою кісткою на ніжці.
- Філе покладіть внутрішньою стороною вгору, надріжте від середини уздовж в обидві сторони.
- Покладіть половинки так, щоб помістилася начинка, відбийте молоточком.
- Акуратно видалити білі сухожилля.
Приготувати начинку:
- У мисці змішайте нарізану петрушку, розтоплене вершкове масло (140 г) і сіль до однорідної маси.
- Розділіть суміш на дві частини і поставте в морозилку на 5 хвилин.
- Покладіть начинку в філе, щільно загорніть і знову приберіть на 5 хвилин в морозилку.
Панірування:
- Окремо в мисці збийте яйця з молоком.
- Котлети обваляти в борошні, потім в яєчній суміші, в панірувальних сухарях, потім в яєчній суміші, і знову в паніровці.
Обсмаження:
- На сковороді розігрійте олію на середньому вогні.
- Обсмажте котлети з обох боків до золотистої скоринки (приблизно по 5 хвилин з кожного боку).
Доготовлення:
- Розігріти духовку до 180 градусів.
- Довести котлети до готовності в духовці протягом 10 хвилин.
Подача:
- Перед подачею викласти на серветку, щоб увібрати жир.
Порада:
- Готовність котлет можна перевірити, проткнувши їх зубочисткою. Якщо з котлети витікає прозорий сік, значить вона готова.
Раніше "Телеграф" розповідав, як вибрати сковороду, яка не підгорає і не дряпається, 6 секретів вибору, про які не говорять продавці. Окрім цього, вас може зацікавити стаття як приготувати курку з грибами в червоному вині — ідеальну страву на 14 лютого.