Ресторанна страва у вас вдома: рецепт запеченої качки з яблуками

Читать на русском
Автор
Качка - це справжня окраса столу (зображення створено за допомогою ШІ)
Качка - це справжня окраса столу (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати смачну качку.

Запечена качка з яблуками – це не просто страва, це справжня королева святкового столу. Ароматна, соковита, з рум'яною шкіркою та карамелізованими яблуками, вона здивує ваших гостей та стане справжньою окрасою будь-якого застілля.

Готується вона доволі просто, тому варто спробувати. Про це пише Уніан.

Інгредієнти:

Качка – 1 шт. (близько 2 кг)

Яблука – 4 шт.

Цибуля – 1 шт.

Морква – 1 шт.

Часник – 4 зубчики

Мед – 2 ст. л.

Соєвий соус – 2 ст. л.

Гірчиця – 1 ст. л.

Сіль – за смаком

Перець – за смаком

Олія – для смаження

Приготування:

Підготуйте качку: ретельно промийте її, обсушіть паперовими рушниками.

Зробіть маринад: змішайте мед, соєвий соус, гірчицю, сіль та перець. Натріть качку маринадом зсередини та зовні.

Залиште качку маринуватися: мінімум на 2 години, а краще на ніч.

Підготуйте яблука: помийте їх, видаліть серцевину та наріжте часточками.

Нафаршируйте качку: яблуками, цибулею, морквою та часником.

Зашийте качку: ниткою або за допомогою спеціальних скоб.

Обсмажте качку: нагрійте олію в сковороді, обсмажте качку з усіх боків до золотистого кольору.

Запікайте качку: перекладіть качку в форму для запікання, додайте трохи води та запікайте в духовці, розігрітій до 180°C, протягом 1,5-2 годин.

Під час запікання поливайте качку соком, що виділився.

За 30 хвилин до готовності додайте до качки решту яблук.

Готову качку вийміть з духовки, дайте їй трохи охолонути, а потім розріжте на порційні шматки.

Порада:

Для більш насиченого смаку качку можна замаринувати у вині або пиві.

Щоб шкірка качки була хрусткою, перед запіканням її можна натерти оцтом.

До качки можна додати інші овочі, наприклад, картоплю, батат або гарбуз.

Запечена качка з яблуками – це не лише смачна, але й ситна страва, яка стане чудовим частуванням для всієї родини.

Раніше ми писали, як приготувати соковиту та смачну свинину, яка ідеально підходитиме до святкового столу. Також ми ділились рецептом ніжних пряників на молоці.