З кисло-солодкою ноткою та почуттям ностальгії: найбюджетніший салат готується за цим рецептом

Читать на русском
Автор
13444
Простий у приготуванні, але дуже смачний салат
Простий у приготуванні, але дуже смачний салат. Фото vazhnoznat.com

Вжух — і страва на столі

Чи можна згадати дитинство із салатом? Так, якщо це капустяний салат із морквою, який ми їли в дитинстві. Пам’ятаєте, цю смачну страву нам подавали у їдальні?

Сьогодні разом із "Важно знать" розповімо, як приготувати таку страву. Він вийде соковитим, ніжним та з легкою кисло-солодкою ноткою і в плані смаку не поступиться іншим стравам. Такий салат — відмінний варіант для легкої та вітамінної вечері. Пориньмо в дитинство разом із капустяним салатом із морквою.

Як приготувати капустяний салат з морквою

Інгредієнти:

  • 100 г моркви;
  • 600 г білокачанної капусти;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 2-3 ст. л. нерафінованої соняшникової олії;
  • 1,5 ст. л. оцту 9%;
  • половина чайної ложки солі.

Спосіб приготування:

  1. Білокачанну капусту миємо і нарізаємо тонкою соломкою. Солимо і ретельно віджимаємо руками, щоб капуста пустила сік. Залишаємо її на 15 хвилин.
  2. Моркву чистимо, натираємо на великій тертці та за вказаний час відправляємо до капусти. Додаємо цукор, оцет. Все добре перемішуємо та відправляємо у холодне місце на 10 хвилин.
  3. Перед подачею заправляємо салат рослинною олією.

Подаємо салат з віденським шніцелем та улюбленим гарніром. Така вечеря навряд чи залишить когось байдужою.