Ніжне м’ясо і хрумка скоринка: з цим віденським шніцелем ви забудете про відбивні і котлети

Читать на русском
Автор
11216
Соковите м’ясо готується просто Новина оновлена 18 січня 2024, 04:48
Соковите м’ясо готується просто. Фото focus.ua

Найвідоміша австрійська страва

Якщо набридли звичні котлети та відбивні – не біда. Сьогодні ми пропонуємо приголомшливу альтернативу — віденський шніцель.

Найвідоміша австрійська страва є шматочком м’яса в паніруванні з сухарями. Класичний рецепт передбачає яловичину, але разом з "УНІАН" ми поекспериментуємо та приготуємо шніцель із курячої грудки. Соковите м’ясо з хрусткою скоринкою стане хітом вашого столу.

Як приготувати шніцель з курки

Інгредієнти:

  • курячі грудки — 200 шт.
  • яйця — 1 шт.
  • борошно — 4 ст. л.
  • панірувальні сухарі — 4 ст.л.
  • рослинна олія — 30 г.
  • сіль, мелений перець — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе миємо, розрізаємо вздовж не до кінця, щоб вийшов один великий шматок м’яса. Накриваємо його харчовою плівкою та відбиваємо.
  2. У мисці збиваємо яйце із сіллю. В окремі тарілки насипаємо борошно та панірувальні сухарі. Майбутні шніцелі обвалюємо спочатку в борошні, потім в яйці та в кінці сухарях.
  3. Викладаємо м’ясо в розігріту сковороду з олією та обсмажуємо на сильному вогні з двох сторін по 1-2 хвилини з кожної. Після того зменшуємо вогонь і обсмажуємо м’ясо ще по 3-4 хвилини з кожного боку.

Подаємо готовий шніцель з картопляним пюре та насолоджуємось. У вас вийде фантастична вечеря.