Ложка сметани і трохи варення: готуємо улюблені з дитинства рогалики

Читать на русском
Автор
57116
Супербюджетні рогалики готуються швидко Новина оновлена 30 січня 2024, 04:29
Супербюджетні рогалики готуються швидко. Фото Смачно

Такою випічкою дуже любила пригощати бабуся

Якщо в холодильнику "занудьгувало" трохи улюбленого варення, не викидайте його. Сьогодні ми зробимо його начинкою неймовірних пісочних рогаликів.

Саме такі рогалики пекла нам бабуся в дитинстві до чаю та свят. Для такої пісочної розсипчастої випічки за рецептом Shuba потрібно мінімум інгредієнтів. Приголомшливі рогалики хоч щодня можна пекти – вони точно не набриднуть.

Як приготувати рогалики з варенням

Інгредієнти на 4 порції:

  • маргарин — 100 г;
  • цукор – 50 г;
  • яйце куряче, жовток – 1 шт.;
  • сметана 20% або йогурт без добавок – 1 ст. л.;
  • борошно — 200 г;
  • сода харчова — 1/5 ч. л.;
  • варення – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. М’який маргарин збиваємо разом із цукром за допомогою міксера. В отриману масу додаємо жовток та ще раз збиваємо. Туди ж додаємо сметану і знову перемішуємо.
  2. В масу всипаємо просіяне борошно і соду та замішуємо тісто. Ділимо його навпіл і з кожної частини формуємо кулю. Загортаємо кожну в плівку та відправляємо в холодильник на 20 хвилин.
  3. Через зазначений час розкочуємо кожну кулю в тонке коло, ділимо на 8 частин, розрізавши її як піцу. На ширшу частину кожного трикутника викладаємо ложку варення та згортаємо у рогалик.
  4. Деко застилаємо пергаментом, викладаємо підготовлені рогалики та відправляємо в розігріту до 180°C духовку на 20 хвилин.

У цей час готуємо улюблений чай і подаємо його разом із рогаликами. Насолоджуйтесь!