Ложка сметани і трохи варення: готуємо улюблені з дитинства рогалики
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 57116
Такою випічкою дуже любила пригощати бабуся
Якщо в холодильнику "занудьгувало" трохи улюбленого варення, не викидайте його. Сьогодні ми зробимо його начинкою неймовірних пісочних рогаликів.
Саме такі рогалики пекла нам бабуся в дитинстві до чаю та свят. Для такої пісочної розсипчастої випічки за рецептом Shuba потрібно мінімум інгредієнтів. Приголомшливі рогалики хоч щодня можна пекти – вони точно не набриднуть.
Як приготувати рогалики з варенням
Інгредієнти на 4 порції:
- маргарин — 100 г;
- цукор – 50 г;
- яйце куряче, жовток – 1 шт.;
- сметана 20% або йогурт без добавок – 1 ст. л.;
- борошно — 200 г;
- сода харчова — 1/5 ч. л.;
- варення – на свій смак.
Спосіб приготування:
- М’який маргарин збиваємо разом із цукром за допомогою міксера. В отриману масу додаємо жовток та ще раз збиваємо. Туди ж додаємо сметану і знову перемішуємо.
- В масу всипаємо просіяне борошно і соду та замішуємо тісто. Ділимо його навпіл і з кожної частини формуємо кулю. Загортаємо кожну в плівку та відправляємо в холодильник на 20 хвилин.
- Через зазначений час розкочуємо кожну кулю в тонке коло, ділимо на 8 частин, розрізавши її як піцу. На ширшу частину кожного трикутника викладаємо ложку варення та згортаємо у рогалик.
- Деко застилаємо пергаментом, викладаємо підготовлені рогалики та відправляємо в розігріту до 180°C духовку на 20 хвилин.
У цей час готуємо улюблений чай і подаємо його разом із рогаликами. Насолоджуйтесь!