Звичайна смажена картопля буде, як у ресторані: простий лайфхак

Читать на русском
Автор
4251
Смажена картопля стане чудовим доповнення до стейка (зображення створено за допомогою ШІ)
Смажена картопля стане чудовим доповнення до стейка (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як зробити смажену картоплю хрусткою.

Хто ж не любить апетитну, хрустку смажену картоплю? Ця проста страва може стати чудовим обідом або вечерею.

Проте, не завжди вдається приготувати її так, щоб вона була по-справжньому хрусткою, як у ресторані. Про це пише Радіотрек.

Секрети ідеальної смаженої картоплі:

1. Вибір картоплі:

  • Для смаження найкраще підходять картопляні сорти з низьким вмістом крохмалю, такі як "Агата", "Слов'янка", "Рів'єра".
  • Картопля повинна бути свіжою, без пошкоджень і пророслих паростків.
  • Перед приготуванням картоплю потрібно ретельно вимити та обсушити.

2. Нарізка:

  • Картоплю потрібно нарізати брусочками однакового розміру, щоб вона прожарювалась рівномірно.
  • Оптимальна товщина брусочків – 1-1,5 см.
  • Нарізану картоплю можна замочити в холодній воді на 15-30 хвилин, щоб видалити зайвий крохмаль.

3. Обсмажування:

  • Для смаження краще використовувати олію з високою точкою димлення, наприклад, рафіновану соняшникову або арахісову.
  • Олію потрібно добре розігріти, перш ніж викладати в неї картоплю.
  • Картоплю потрібно смажити невеликими порціями, щоб вона не охолоджувала олію.
  • У процесі смаження картоплю потрібно постійно помішувати, щоб вона прожарювалась з усіх боків.
  • Коли картопля стане золотистою, її потрібно викласти на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

4. Додаткові поради:

  • Для більш хрусткої скоринки можна додати в олію для смаження 1-2 столові ложки вершкового масла.
  • Щоб картопля була більш ароматною, можна додати в неї подрібнений часник, розмарин або інші спеції.
  • Сіль краще додавати в уже готову картоплю, щоб вона не розм'якла.

5. Рецепт хрусткої смаженої картоплі з часником:

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 200 мл олії
  • 2-3 зубчики часнику
  • Сіль і перець за смаком

Приготування:

  1. Картоплю очистити, вимити та обсушити.
  2. Нарізати картоплю брусочками однакового розміру.
  3. Замочити картоплю в холодній воді на 15-30 хвилин.
  4. Олію розігріти у фритюрниці або глибокій сковороді.
  5. Викласти картоплю в олію та смажити до золотистого кольору.
  6. Готову картоплю викласти на паперовий рушник.
  7. Додати подрібнений часник, сіль і перець за смаком.
  8. Перемішати та подавати до столу.

Щоб картопля була ще більш хрусткою, можна після обсмаження запекти її в духовці протягом 5-10 хвилин.

Ідеальна картопля вийде, якщо при смаженні додати один продукт. Спробуйте — і ваша страва вийде фантастичною. Також ми розповідали, як підготувати до смаження печінку.