Смажена картопля буде найсмачнішою: що додати для неперевершеного смаку

Читать на русском
Автор
7445
Страва стане ароматнішою та цікавішою на смак
Страва стане ароматнішою та цікавішою на смак. Фото recept.ua

Навіть смажену картоплю можна приготувати смачніше

Ми розповідали про деталі, які допоможуть смачно приготувати пельмені. Тепер ділимось порадами з приготування особливо красивої смаженої картоплі.

Це улюблена страва багатьох людей. Її просто готувати, але при цьому страва виходить дуже смачною та ситною. Однак, щоб картопля вийшла справді ідеальною, потрібно знати кілька секретів. Про них розповіли на ukr.media.

Увага на вибір олії

Якість рослинної олії — це перше, на що треба звернути увагу. Картопля дуже чутлива до запахів, тому неприємний присмак олії відіб'ється і на смаку страви. Для смаження картоплі найкраще використовувати очищену рафіновану олію. Такий продукт має нейтральний смак і добре підходить для обсмажування.

Вершкове масло або сало

Ці прості жирні додатки зроблять смажену картоплю ще смачнішою. Вершкове масло додасть картоплі ніжності та легкого молочного присмаку, а сало — аромату та пікантності. Причому в другому випадку рослинну олію можна взагалі не використовувати.

Куркума

Ця проста спеція зробить картоплю особливо золотистою та апетитною. Насипте її на останньому етапі приготування та перемішайте

Копчена паприка

Якщо ви любите цікаві смакові поєднання, копчена паприка може стати відмінним рішенням. Легкий аромат диму додасть картоплі пікантності та вишуканості.

Смажте картоплю на середньому вогні, щоб вона не підгоріла та перемішуйте кілька разів під час смаження. Вона повинна рівномірно приготуватись, але й не розвалитись. Також ми розповідали, яка ідеальна пропорція цибулі до котлетного фаршу.