Чому 5G не працює? Як виправити популярну проблему з інтернетом

Читать на русском
Автор
12248
5G-інтернет зараз доступний для багатьох смартфонів
5G-інтернет зараз доступний для багатьох смартфонів

Перед тим, як оновлювати налаштування інтернету на телефоні, варто спробувати простіші рішення

Сучасні смартфони можуть мати різні проблеми із мобільним зв'язком або з інтернетом. Навіть у тих моделей, які підтримують технологію 5G, вона може раптово зникнути.

Портал Android Authority розповідає, що це може бути через відсутність 5G-покриття у оператора у деяких районах. Також оператор може стикатися з проблемами з наданням послуги. Є також проблеми із програмними помилками чи налаштуваннями телефона — такі можна спробувати розв'язати самостійно.

Переконайтеся, що на вашому телефоні ввімкнено 5G

На деяких пристроях можна вимкнути 5G, щоб заощадити заряд акумулятора. На телефоні Android знайдіть такий параметр, як "Режим мережі" або "Переважний тип мережі" в програмі "Налаштування". На iPhone перейдіть у "Параметри" > "Стільниковий зв’язок" > "Голос і дані" та виберіть 5G Auto або 5G On. Останній змусить ваш телефон використовувати 5G, коли він доступний, але за рахунок часу автономної роботи.

Спробуйте ввімкнути або вимкнути режим польоту

Можливо, вас лише тимчасово відключили від 5G, скажімо, через перевантаження мережі. Увімкнення та вимкнення режиму польоту змушує телефон повторно підключатися до мереж, і вам може пощастити. Знайдіть значок літака в швидких налаштуваннях (Android) або Центрі керування (iPhone).

Переконайтеся, що ваш телефонний план включає 5G

Деякі бюджетні оператори та/або плани передачі даних обмежують вас 4G, щоб знизити витрати. Перевірте, чи не обмежений тип мережі у тарифному плані.

Раніше "Телеграф" розповідав, чи не шкодить телефону зарядка кілька разів на день. Вона може бути нетривала, але заряджати телефон на 5-10%, що вплине на тривалість роботи апарата.