Пончики, від яких неможливо відірватися: готуємо улюблений смаколик Гомера Сімпсона
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 530
Здивуйте своїх близьких та друзів кумедними пончиками
Хто з нас не знає Гомера Сімпсона? Цей кумедний, добродушний і трохи ледачий персонаж мультсеріалу "Сімпсони" вже давно став культовим. А одним із його найулюбленіших ласощів, безсумнівно, є пончики. Для Гомера пончик — це не просто їжа. Це символ радості та безтурботного життя.
А тепер уявімо ситуацію, коли можна скуштувати ті самі смачні пончики прямо вдома, завдяки рецепту від shuba.life. Давайте розкриємо таємниці приготування, які вас точно приємно здивують.
Складові:
Для тіста:
- 2 курячих яйця
- 150 г цукру
- 35 г вершкового масла (73%)
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 400 г пшеничного борошна
- 4 г розпушувача
- 2 г солі
- 115 мл молока (2,5%)
- Рафінована соняшникова олія (за смаком)
Для глазурі:
- 2 склянки цукрової пудри
- 4 ст. л. вершкового масла (73%)
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 4 ст. л. молока (2,5%)
- Харчовий барвник (за смаком)
Приготування:
Збийте тісто:
- У міксері з насадкою-лопаткою збийте яйця, цукор і розтоплене вершкове масло до блідо-жовтого кольору. Додайте ванільний екстракт.
- Поступово додайте просіяне борошно, розпушувач і сіль, чергуючи з молоком. Ретельно перемішайте до однорідної маси.
- Накрийте миску з тістом рушником і дайте йому настоятися 30-45 хвилин.
Смажте пончики:
- Розігрійте олію у сковороді на середньому вогні.
- Розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні до товщини 1 см.
- Використовуючи формочки або склянки, виріжте кола з тіста. Зробіть невеликий отвір у центрі кожного кола.
- Обережно опустіть пончики в гарячу олію і смажте до золотисто-коричневого кольору.
- Вийміть готові пончики з олії та дайте їм охолонути на паперових рушниках.
Приготуйте глазур:
- У мисці змішайте цукрову пудру, розтоплене вершкове масло, молоко та ванільний екстракт до однорідної маси.
- Додайте червоний харчовий барвник, регулюючи його кількість, щоб отримати бажаний рожевий колір.
Завершіть приготування:
- Покладіть глазур у кондитерський мішок або пакет з відрізаним куточком.
- Нанесіть глазур на охолоджені пончики, роблячи красиві візерунки.
- Залиште пончики застигати, щоб глазур затверділа.
Поради:
- Замість червоного харчового барвника можна використовувати інші кольори, щоб зробити пончики ще більш веселими та оригінальними.
- Готові пончики можна прикрасити кондитерською посипкою, цукатами або шоколадною крихтою.
Ці пончики неодмінно порадують вас своїм апетитним виглядом, ніжним смаком та ароматом ванілі. Спробуйте приготувати їх, і ви будете приємно здивовані!
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати смачну домашню випічку до чаю . Окрім цього, вас може зацікавити рецепт унікальних молдавських солодощів "Бабка Нягре".