Пончики, від яких неможливо відірватися: готуємо улюблений смаколик Гомера Сімпсона

Читать на русском
Автор
530
Смачні, пухкі, вкриті глазур'ю - пончики за цим рецептом стануть вашим улюбленим десертом
Смачні, пухкі, вкриті глазур'ю - пончики за цим рецептом стануть вашим улюбленим десертом. Фото Телеграф

Здивуйте своїх близьких та друзів кумедними пончиками

Хто з нас не знає Гомера Сімпсона? Цей кумедний, добродушний і трохи ледачий персонаж мультсеріалу "Сімпсони" вже давно став культовим. А одним із його найулюбленіших ласощів, безсумнівно, є пончики. Для Гомера пончик — це не просто їжа. Це символ радості та безтурботного життя.

А тепер уявімо ситуацію, коли можна скуштувати ті самі смачні пончики прямо вдома, завдяки рецепту від shuba.life. Давайте розкриємо таємниці приготування, які вас точно приємно здивують.

Складові:

Для тіста:

  • 2 курячих яйця
  • 150 г цукру
  • 35 г вершкового масла (73%)
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 400 г пшеничного борошна
  • 4 г розпушувача
  • 2 г солі
  • 115 мл молока (2,5%)
  • Рафінована соняшникова олія (за смаком)

Для глазурі:

  • 2 склянки цукрової пудри
  • 4 ст. л. вершкового масла (73%)
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 4 ст. л. молока (2,5%)
  • Харчовий барвник (за смаком)

Приготування:

Збийте тісто:

  • У міксері з насадкою-лопаткою збийте яйця, цукор і розтоплене вершкове масло до блідо-жовтого кольору. Додайте ванільний екстракт.
  • Поступово додайте просіяне борошно, розпушувач і сіль, чергуючи з молоком. Ретельно перемішайте до однорідної маси.
  • Накрийте миску з тістом рушником і дайте йому настоятися 30-45 хвилин.

Смажте пончики:

  • Розігрійте олію у сковороді на середньому вогні.
  • Розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні до товщини 1 см.
  • Використовуючи формочки або склянки, виріжте кола з тіста. Зробіть невеликий отвір у центрі кожного кола.
  • Обережно опустіть пончики в гарячу олію і смажте до золотисто-коричневого кольору.
  • Вийміть готові пончики з олії та дайте їм охолонути на паперових рушниках.

Приготуйте глазур:

  • У мисці змішайте цукрову пудру, розтоплене вершкове масло, молоко та ванільний екстракт до однорідної маси.
  • Додайте червоний харчовий барвник, регулюючи його кількість, щоб отримати бажаний рожевий колір.

Завершіть приготування:

  • Покладіть глазур у кондитерський мішок або пакет з відрізаним куточком.
  • Нанесіть глазур на охолоджені пончики, роблячи красиві візерунки.
  • Залиште пончики застигати, щоб глазур затверділа.

Поради:

  • Замість червоного харчового барвника можна використовувати інші кольори, щоб зробити пончики ще більш веселими та оригінальними.
  • Готові пончики можна прикрасити кондитерською посипкою, цукатами або шоколадною крихтою.

Ці пончики неодмінно порадують вас своїм апетитним виглядом, ніжним смаком та ароматом ванілі. Спробуйте приготувати їх, і ви будете приємно здивовані!

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати смачну домашню випічку до чаю . Окрім цього, вас може зацікавити рецепт унікальних молдавських солодощів "Бабка Нягре".