Ви не чули про цей десерт: унікальні молдавські солодощі "Бабка Нягре"

Читать на русском
Автор
21218
Чудові домашні солодощі, які просто готуються
Чудові домашні солодощі, які просто готуються. Фото ukr.media

Якщо ще не готувати його, обов’язково спробуйте

Ми розповідали, як вдома приготувати дуже красиві та смачні цукерки з шоколадом. Тепер ділимось рецептом фантастичного молдовського десерту "Бабка Нягре".

Якщо хочете спробувати незвичайний пружний бісквіт — обов’язково приготуйте, вам сподобається. Рецептом поділились на Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • 10 яєць
  • 300 г борошна
  • 300 г цукру
  • 1 ст. л. соди
  • 200 мл рослинної олії
  • 300 мл кефіру
  • 500 мл молока
  • 2 ст. л. горілки

Спосіб приготування:

  1. Збиваємо 10 яєць в міцну піну. До 300 г просіяного борошна додаємо 300 г цукру і 1 ст. л. соди. Перемішуємо до однорідності.
  2. Додаємо 20 мл рослинної олії і перемішуємо. Додаємо 300 мл кефіру і перемішуємо.
  3. Після цього додаємо 500 мл молока і перемішуємо. Вводимо у масу 2 ст. л. горілки і перемішуємо.
  4. Вводимо збиті яйця, помішуючи ложкою. Змащуємо товстостінний посуд вершковим маслом і виливаємо тісто.
  5. Накриваємо кришкою і випікаємо в духовці при температурі 200 градусів 1,5 години. Зменшуємо температуру до 100 градусів і випікаємо ще 1,5 години.
  6. Вимикаємо духовку і залишаємо десерт всередині мінімум на 30 хвилин. Остуджуємо повністю і залишаємо в холодильнику на добу.

Залишається десерт нарізати на порційні шматочки і подати. Також ми ділились рецептом дуже смачного карамельного торта.