Найніжніша начинка та шоколадне тісто: цей ефектний сирник ви приготуєте дуже швидко

Читать на русском
Автор
4541
Чудова домашня випічка до чаю і на свято
Чудова домашня випічка до чаю і на свято. Фото olvenkylinar.blogspot.com

Такі солодощі точно сподобаються всім домашнім

Ми розповідали, як приготувати смачні домашні цукерки. Тепер ділимось чудовим рецептом запеченого сирника з шоколадною основою.

Готується він дуже швидко і просто. Про це розповіли на порталі "Катрусина кухня". Можна спекти такий сирник і просто до чаю, і на святкування. Виходить неймовірно смачно.

Інгредієнти:

  • 500 г білого сиру
  • 3 яйця
  • 2/3 склянки цукру
  • 1 ст.л. крохмалю
  • 100 г додатків (родзинки, журавлина, сухофрукти, горіхи) – за бажанням

Для тіста:

  • 80 г охолодженого вершкового масла
  • 90 г цукру
  • 100 г борошна
  • 2 ст.л. какао

Спосіб приготування:

  1. Натираємо вершкове масло на терці або січемо ножем. Додаємо борошно, цукор і какао.
  2. Перетираємо масло з сухими інгредієнтами, а потім замішуємо шоколадне тісто. Половину тіста кладемо в поліетиленовий кульок і в морозилку на 20 хвилин.
  3. Цукор і яйця паралельно перетираємо блендером до однорідної маси. Додаємо крохмаль і апельсинову цедру. Перемішуємо. У кінці додаємо родзинки, сухофрукти чи горіхи, перемішуємо.
  4. На дно форми, застеленої пергаментом, кладемо більшу половину шоколадного тіста і розрівнюємо. Зверху викладаємо сирну масу.
  5. Зверху натираємо охолоджене тісто на крупній терці. Випікаємо сирник у розігрітій до 180°C духовці впродовж 45 хвилин.
  6. Готовий сирник не виймаємо з форми, він повинен спершу вистигнути і настоятися протягом 5-6 годин.

Для хрусткої скоринки можна посипати сирник цукровою пудрою або тертим шоколадом. Також ми розповідали, як приготувати смачний карамельний торт.