Справжня східна казка: як приготувати вдома хитрі турецькі солодощі Рахат-лукум

Читать на русском
Автор
3601
Спробуйте приготувати їх вдома — не пошкодуєте
Спробуйте приготувати їх вдома — не пошкодуєте. Фото vikna.tv

Такі солодощі зовсім нескладно приготувати

Ми розповідали, як приготувати смачні турецькі пиріжечки з заварним тістом на основі йогурту. Тепер ділимось рецептом дуже смачних знаменитих турецьких солодощів рахат-лукум.

Готується цей десерт надзвичайно легко та просто. Як це зробити, розповіли на порталі "Файні рецепти".

Інгредієнти:

  • 600 г цукру
  • 225 мл води
  • ⅔ ч. л. лимонної кислоти

Крохмальна паста:

  • 105 г кукурудзяного крохмалю
  • 450 мл води

Начинка:

  • 150 г горіхів (арахіс або кеш'ю)
  • 4,5 ст. л. цукрової пудри
  • 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю

Спосіб приготування:

  1. Підсмажуємо горіхи на сухій сковороді до золотистого кольору. Для цукрового сиропу змішуємо цукор, воду та лимонну кислоту.
  2. Ставимо на вогонь і помішуємо до повного розчинення цукру. Доводимо до кипіння і варимо декілька хвилин.
  3. Перевіряємо готовність: у склянку з крижаною водою додаємо кілька крапель сиропу. Він має охолонути та сформуватися у тверду кульку.
  4. Готуємо крохмальну пасту. У великій посудині змішуємо крохмаль з водою. Ставимо на вогонь і варимо до загустіння, постійно помішуючи.
  5. Додаємо цукровий сироп до крохмальної пасти та перемішуємо до однорідної маси. Доводимо до кипіння і варимо 25 хвилин на невеликому вогні, постійно помішуючи.
  6. Додаємо горіхи до густої суміші. Перемішуємо та викладаємо у форму, застелену харчовою плівкою. Накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 10-12 годин.
  7. Змішуємо цукрову пудру та крохмаль у співвідношенні 1:1. Посипаємо робочу поверхню цією сумішшю.
  8. Виймаємо рахат-лукум з холодильника, розрізаємо на рівні шматочки та обвалюємо в суміші цукрової пудри та крохмалю. Смачний та ароматний рахат-лукум готовий

Замість арахісу або кеш'ю можна використовувати інші горіхи, які вам подобаються. Зберігається рахат-лукум до 2 тижнів в холодильнику в герметичному контейнері. Також ми розповідали, як приготувати смачний та красивий карамельний торт.