Це повільно вбиває телефон: три "ні" під час заряджання

Читать на русском
Автор
3690
Заряджання смартфона
Заряджання смартфона. Фото freepik.com

Прості правила убережуть від неприємностей

Деякі звички власника шкодять телефону, це стосується й помилок при зарядці гаджета. Через те, що заряджати телефон необхідно практично щодня, ризик поломки дуже високий.

Про те, чого потрібно уникати під час заряджання телефону, розповів сайт itechua. Існує три основні та найнебезпечніші помилки.

Розрядка смартфона "в нуль"

В ідеалі не варто розряджати пристрій менше ніж до 20%. Сильна розрядка смартфона загрожує переходом пристрою у стан глибокого розряду. Це захисна реакція батареї телефону, коли контролер живлення блокує електричний ланцюг акумулятора. Вивести смартфон із глибокого розряду непросто, і навіть якщо його вдасться "оживити", можуть виявитися вкрай неприємні наслідки. Річ у тім, що під час кожного глибокого розряду акумулятор частково деградує, втрачаючи частину ємності. У результаті він швидше розряджатиметься і повільніше заряджатиметься. Якщо телефон все ж таки розрядився до нуля, потрібно якнайшвидше поставити його на зарядку.

Регулярна нічна зарядка

Зрідка можна ставити телефон заряджатися на ніч, але на постійній основі така звичка шкідлива для пристрою і може скоротити термін служби акумулятора. Тому заряджати смартфон краще вдень, вчасно відключаючи джерело живлення.

Перегрів акумулятора

Під час заряджання акумулятор смартфона трохи нагрівається в безпечних межах. Якщо ж нагрівання з якихось причин стане більшим, акумулятор може постраждати. При надто високій температурі батареї в ній починають відбуватися хімічні реакції, внаслідок яких її ємність скорочується. У гіршому випадку перегрів може призвести до здуття акумулятора і навіть його займання. Щоб уникнути всього цього, телефон не можна заряджати під прямим сонячним промінням і в приміщеннях з високою температурою. Також дуже погана ідея класти смартфон на зарядку під подушку. Крім того, фахівці радять знімати з нього чохол під час заряджання.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому не можна протирати екран телефону одягом. Ця звичка може мати сумні наслідки.