Чому не варто заряджати телефон на бездротовій зарядці: названа вагома причина

Читать на русском
Автор
2986
Кабелі не обов’язкові, щоб зарядити гаджет
Кабелі не обов’язкові, щоб зарядити гаджет. Фото Mobile Fun

Сучасна технологія не настільки хороша, як здається на перший погляд

Сьогодні поповнити заряд смартфона можна різними способами ― за допомогою "рідного" зарядного пристрою, через павербанк, ноутбук або навіть через інший телефон. Одним із популярних методів живлення є використання бездротової зарядки, але це не дуже гарна ідея.

Застосування цього способу на постійній основі просто "вб’є" ваш смартфон. "Телеграф" підкаже основну причину, через яку не варто регулярно користуватися бездротовою зарядкою.

Як бездротова зарядка шкодить телефону

Коефіцієнт корисної дії (ККД) таких станцій не дуже високий. Він становить не більше 65-80%. Причому багато енергії витрачається не на харчування смартфона, а на нагрівання. Тому при бездротовій зарядці батареї підвищується температура.

Нагрівання відбувається досить інтенсивно. Тому смартфон може перегрітися, що негативно позначиться на його стані.

Особливо небезпечний перегрів у спеку. Батареї сучасних телефонів швидко виснажуються за екстремальних температур. Якщо вона буде вищою за +35, то деградація акумулятора в рази прискориться. За умови дотримання температурного режиму, жодної іншої загрози для батареї ця технологія не становить.

Раніше "Телеграф" писав про те, чи дозволяється користуватися смартфоном на зарядці. Навколо цього питання існує багато міфів.