Робіть це зі своїм смартфоном щодня: вбереже від хакерів

Читать на русском
Автор
3446
Перезавантаження телефону позитивно впливає на його роботу
Перезавантаження телефону позитивно впливає на його роботу. Фото Телеграф

Перезавантаження мобільного телефону дуже важливе

Багато користувачів часто нехтують перезавантаженням свого гаджета, проте ця проста процедура дійсно корисна. Щоденне увімкнення та вимикання мобільного телефону може навіть допомогти захиститися від потенційних хакерів.

Варто перезавантажувати смартфон щодня, як радять технічні експерти у статті Best Life. Користувачам слід звикнути регулярно вимикати й потім через п’ять хвилин знову вмикати свої гаджети.

Навіщо перезавантажувати телефон

Перезавантаження — це один зі способів забезпечення кібергігієни. Цей простий крок допомагає захиститися від шкідливого програмного забезпечення, оскільки при цьому закриваються всі активні додатки та зупиняються фонові процеси, що, своєю чергою, заважає хакерським діям.

Звісно, цей метод не гарантує захист від усіх загроз (наприклад, якщо ваш пароль вже був вкрадений зловмисниками), але створює додаткову незручність для кіберзлочинців. Особливо корисним перезавантаження стає, якщо хакери щойно отримали доступ до вашого пристрою.

Як ще захиститися від хакерів

Встановіть надійний пароль на телефоні, регулярно оновлюйте програмне забезпечення, робіть резервні копії даних та увімкніть систему відстеження у разі крадіжки пристрою.

Раніше ми писали, що робити, якщо виникли проблеми з прийомом Wi-Fi на смартфоні. Відмінна причина "роздягнути" телефон.