Не спішіть видаляти все відразу: прості поради, як очистити кеш у Viber

Читать на русском
Автор
2271
Що робити аби Вайбер працював коректно
Що робити аби Вайбер працював коректно. Фото depositphotos.com

Для того, щоб не втратити фото, бажано завантажити їх на телефон перед очищенням

Додаток Viber є зручним та популярним месенджером, яким звикли користуватись багато українців. Однак деякі скаржаться, що він сильно "забиває" пам'ять телефону, через що доводиться видаляти фотографії і навіть чати, а деякі навіть вдаються до того, аби повністю видалити програму. Проте не спішіть цього робити.

"Телеграф" розібрався, як почистити пам'ять у Вайбері та звільнити місце. Кеш — це тимчасові файли, які Viber зберігає на пристрої, щоб сам додаток працював швидше. Однак саме вони можуть "гальмувати" функціонал телефону, тому важливо знати, як у вайбері очистити кеш.

Для того, щоб Viber працював коректно, не забувайте постійно оновлювати додаток і видаляти непотрібні медіафайли — це дозволить зберегти оптимальну швидкість і Вайберу, і самого смартфона. Цілком ймовірно, що нова версія Вайбер вже має вбудовані функції, що дозволяють розв'язати проблему з продуктивністю і пам'яттю, і вам не доведеться чистити кеш вручну.

Інструкція для власників айфона:

  • зайти в розділ "Налаштування" в самому iPhone;
  • прокрутити вниз, поки не побачите додаток Viber;
  • натиснути на нього;
  • усередині додаткових налаштувань програми вибрати "Пам'ять і дані";
  • натиснути кнопку "Очищення кешу" і почекайте.

Інструкція, як у вайбері очистити кеш на смартфоні Андроїд:

  • відкрити додаток Viber;
  • натиснути на іконку меню в лівому верхньому кутку;
  • зайти в "Налаштування", натиснути на пункт "Сховище даних і кеш";
  • видалити все, що вам не потрібно.

Ця дія допоможе вам позбавитися від зайвих даних, але ніяк не вплине на контакти і повідомлення — все залишиться в смартфоні. Варто пам'ятати, аби не втратити фото, бажано завантажити їх на телефон перед очищенням.

Ще один корисний лайфхак, як очистити пам'ять в Вайбері, але зберегти листування — перед тим як запускати очищення кешу, створіть резервне копіювання повідомлень. Зайдіть в меню налаштувань, виберіть пункт "Повідомлення і дзвінки", а потім "Резервне копіювання повідомлень". Далі потрібно слідувати інструкції на екрані телефону. У підсумку ви отримаєте всі повідомлення у вигляді файлу, який можна зберегти на комп'ютері.

Раніше "Телеграф" писав, як очистити кеш в Telegram за одну хвилину. З цим впорається кожен користувач.