Не піддавайтеся спокусі: чому не можна протирати екран телефону одягом

Читать на русском
Автор
112835
Не варто протирати дисплей першим, що потрапило під руку
Не варто протирати дисплей першим, що потрапило під руку. Фото Створено нейромережею для Telegtaf.com.ua

Дотримання цього правила вбереже від проблем

Екран телефону потребує протирання буквально кожен день, тому важливо правильно вибрати матеріал для його "гігієни". Якщо протирати дисплей грубою тканиною, існує ризик пошкодити його. Якщо це все ж таки сталося, можна спробувати самостійно прибрати подряпини, але краще не допускати проблем, тим більше що це досить просто.

Багато користувачів, помітивши забруднення екрана, просто протирають його тим, що завжди поруч — власним одягом, оскільки це не вимагає зусиль і практично не займає часу. Однак це погана ідея, пише сайт itechua.

Краще витратити зайву хвилину і протерти екран спеціальною серветкою, тому що очищення його "підручними засобами" небезпечне. Річ у тім, що матеріали, з яких робиться одяг, занадто грубі для протирання дисплея. Ними можна нанести мікроподряпини.

Максимально погана ідея — протирання екрана светром, кофтою, курткою. Особливо не варто протирати дисплей джинсовою тканиною. Грубі волокна не тільки неякісно очистять його, а й зашкодять.

Найкраще застосовувати для очищення екрана телефону спеціальні серветки. Вони безпечні для нього і при цьому швидко та якісно очищають від будь-яких забруднень. Також можна використовувати для цього м’яку серветку з мікрофібри або серветки для протирання окулярів.

Раніше "Телеграф" розповідав як почистити прозорий чохол для телефону. Для цього можна використати підручні засоби.