Треба робити при правильній температурі: як не пошкодити смартфон при зарядці

Читать на русском
Автор
2755
Телефон може перегрітись при зарядці під прямими сонячними променями в спекотний день
Телефон може перегрітись при зарядці під прямими сонячними променями в спекотний день. Фото itechua.com

Телефон має "безпечну" зону для зарядки, однак витримає і коливання температури

Смартфон під час зарядження не можна класти на м'яку поверхню. Одна з причин — можливість його перегріти.

Найкраща температура для заряджання акумулятора становить від 16º до 22º C, наголошують на порталі Endesa. Якщо ви заряджаєте його в надто жаркому місці, це може пошкодити ваш мобільний телефон. Тому ви не повинні залишати його заряджатися, коли він піддається прямому впливу сонячного світла або поблизу джерел тепла.

Також не варто заряджати смартфон у чохлі, особливо з тих, що не схвалені виробником вашого телефону. Якщо ви заряджаєте його десь, де дуже холодно, смартфон заряджатиметься повільніше. Коли температура повернеться до нормального значення, акумулятор продовжить працювати, як і раніше.

Також зазначається, що особливо шкідливо для хімічного складу батареї піддаватися впливу тепла вище 32 градусів, наприклад, у машині в спекотний літній день. Низькі температури (вище 0 градусів) не такі вже й погані, хоча деякі виробники радять уникати перезаряджання (тривалого знаходження на зарядці при 100% батареї) під час сильного холоду.

Раніше "Телеграф" розповідав, як змінити ситуацію, якщо ваш телефон дуже повільно заряджається. Однією із причин може бути застаріле програмне забезпечення.