Мало хто знає: що буде, якщо заряджати телефон двічі на день

Читать на русском
Автор
219842
Зарядка смартфона – відповідальна справа
Зарядка смартфона – відповідальна справа. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Розповідаємо, як часто можна заряджати смартфон

При використанні зарядного пристрою для мобільного телефону слід дотримуватись певних правил, щоб забезпечити оптимальну роботу та довговічність акумулятора. Одна з важливих порад – не заряджати телефон до рівня 100 відсотків. Це погано відбивається на батареї, скорочуючи її термін служби.

Що буде, якщо багато разів заряджати телефон – відповідь

Чекати, щоб акумулятор перед заряджанням повністю розрядився, не тільки не має сенсу, але й може виявитися шкідливим для вашого гаджета. Краще підключати пристрій до мережі не один раз на день та на короткі періоди часу замість того, щоб допускати повністю розряджений стан перед заряджанням.

Експерти зазначають, що сучасні акумулятори добре сприймають такий алгоритм. Тому цілком допустимо заряджати телефон часто і на невеликий відсоток.

Корисні поради:

  • рекомендується не заряджати гаджет до максимуму — регулярні 100% зменшать ефективність акумулятора;
  • тримайте телефон підключеним до живлення кілька разів на день і на невеликий відсоток, щоб збільшити термін служби.

Ефективність заряджання залежить і від правильного вибору зарядного пристрою, і від того, як часто і наскільки повністю ви заряджаєте свій смартфон. Правильне поводження з батареєю допоможе продовжити її термін служби та зберегти її продуктивність на високому рівні. Крім того, рекомендується уникати перегріву пристрою під час заряджання, оскільки це також може негативно позначитися на роботі акумулятора.

Раніше "Телеграф" розповідав, які помилки під час заряджання смартфона роблять майже всі. Вони повільно вбивають вашу батарею.