Простий крем з кількох продуктів, що підходить до будь-якого десерту: ви знаєте цей смак з дитинства
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 10386
Приготувати такий крем зовсім нескладно
Ми ділились рецептом смачного морквяного торту. Тепер розповідаємо, як приготувати апетитний заварний крем, який підійде до більшості десертів.
Він пасує тортам, а також підходить для наповнення тістечок, таких як еклери, профітролі, вафельні трубочки. Рецептом поділились на порталі Ukr.Media. Крем виходить легкий, однорідний, на смак нагадує морозиво.
Інгредієнти:
- Велике яйце — 1 шт
- Молоко — 300 мл
- Цукор — 75 г
- Вершкове масло 82,5% — 200 г
- Згущене молоко 8% — 250 г
- Кукурудзяний крохмаль — 25 г
- Ванільний цукор — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- У мисці змішуємо яйце, цукор і крохмаль. Додаємо трохи молока і добре перемішуємо до однорідної маси.
- Доводимо до кипіння молоко. Тонкою цівкою вливаємо його в нашу суміш, постійно помішуючи.
- Повертаємо все в каструлю і варимо на невеликому вогні, постійно помішуючи. Варимо до загусання, в кінці додаємо ванільний цукор і перемішуємо.
- Переливаємо в глибоку тарілку і затягуємо харчовою плівкою в контакт, щоб не з'явився конденсат і крем не брався скоринкою.
- Відставляємо крем для охолодження. Тим часом вершкове масло збиваємо на середній швидкості. Збиваємо близько п'яти хвилин — до пишності.
- Поступово додаємо заварну основу до збитого вершкового масла. Не перестаємо збивати.
Крем зберігається кілька днів в холодильнику. Також ми ділились рецептом смачних вафельних трубочок.