Простий крем з кількох продуктів, що підходить до будь-якого десерту: ви знаєте цей смак з дитинства

Читать на русском
Автор
10386
Ним можна змастити будь-який торт
Ним можна змастити будь-який торт. Фото 24 канал

Приготувати такий крем зовсім нескладно

Ми ділились рецептом смачного морквяного торту. Тепер розповідаємо, як приготувати апетитний заварний крем, який підійде до більшості десертів.

Він пасує тортам, а також підходить для наповнення тістечок, таких як еклери, профітролі, вафельні трубочки. Рецептом поділились на порталі Ukr.Media. Крем виходить легкий, однорідний, на смак нагадує морозиво.

Інгредієнти:

  • Велике яйце — 1 шт
  • Молоко — 300 мл
  • Цукор — 75 г
  • Вершкове масло 82,5% — 200 г
  • Згущене молоко 8% — 250 г
  • Кукурудзяний крохмаль — 25 г
  • Ванільний цукор — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо яйце, цукор і крохмаль. Додаємо трохи молока і добре перемішуємо до однорідної маси.
  2. Доводимо до кипіння молоко. Тонкою цівкою вливаємо його в нашу суміш, постійно помішуючи.
  3. Повертаємо все в каструлю і варимо на невеликому вогні, постійно помішуючи. Варимо до загусання, в кінці додаємо ванільний цукор і перемішуємо.
  4. Переливаємо в глибоку тарілку і затягуємо харчовою плівкою в контакт, щоб не з'явився конденсат і крем не брався скоринкою.
  5. Відставляємо крем для охолодження. Тим часом вершкове масло збиваємо на середній швидкості. Збиваємо близько п'яти хвилин — до пишності.
  6. Поступово додаємо заварну основу до збитого вершкового масла. Не перестаємо збивати.

Крем зберігається кілька днів в холодильнику. Також ми ділились рецептом смачних вафельних трубочок.