Неймовірно смачна бюджетна випічка: рецепт найпростішого морквяного торта

Читать на русском
Автор
14865
Ідеальний зимовий десерт
Ідеальний зимовий десерт. Фото Файні рецепти

Тортик виходить легким та дуже ароматним

Ми розповідали, як приготувати оригінальний карамельний десерт. Тепер ділимось рецептом чудового морквяного торта.

Такий торт — ідеальні солодощі на зиму. Він виходить дуже смачним, легким та яскравим. Як його готувати, розповіли на порталі "Файні рецепти".

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне — 300 г
  • Яйця курячі — 3 шт
  • Цукор — 200 г
  • Апельсин — 1 шт
  • Морква — 450 г
  • Розпушувач — 10 г
  • Цукрова пудра — 100 г
  • Кориця — 1 ст. л.
  • Сметана 30% — 500 г
  • Волоські горіхи — 150 г
  • Рослинна олія — 150 мл

Спосіб приготування:

  1. Очищаємо моркву, миємо і натираємо на тертці. З апельсина знімаємо цедру.
  2. У великій мисці збиваємо яйця з цукром і цедрою до пишної піни. Вливаємо рослинну олію і корицю.
  3. Просіяне борошно з розпушувачем додаємо невеликими порціями, перемішуючи до однорідності. Вводимо натерту моркву і акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою.
  4. Очищені від шкаралупи і перегородок волоські горіхи подрібнюємо і додаємо в тісто. Форму для випічки змащуємо олією або застилаємо пергаментним папером. Виливаємо тісто і рівномірно розподіляємо його по формі.
  5. Випікаємо в розігрітій до 180 °C духовці протягом 45 хвилин. Готовий бісквіт виймаємо з духовки і даємо йому охолонути.
  6. Акуратно знімаємо роз'ємні бортики і розрізаємо охололий бісквіт на три коржі. Для приготування крему збиваємо сметану з цукровою пудрою.
  7. Збираємо торт, укладаючи коржі один на одного і просочуючи їх кремом. Верхній корж також просочуємо кремом і прибираємо торт в холодильник на кілька годин.

Торт перед подачею присипаємо подрібненими волоськими горіхами. Також ми ділились рецептом унікальних молдавських солодощів "Бабка Нягре".