Неймовірно смачна бюджетна випічка: рецепт найпростішого морквяного торта
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 14840
Тортик виходить легким та дуже ароматним
Ми розповідали, як приготувати оригінальний карамельний десерт. Тепер ділимось рецептом чудового морквяного торта.
Такий торт — ідеальні солодощі на зиму. Він виходить дуже смачним, легким та яскравим. Як його готувати, розповіли на порталі "Файні рецепти".
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне — 300 г
- Яйця курячі — 3 шт
- Цукор — 200 г
- Апельсин — 1 шт
- Морква — 450 г
- Розпушувач — 10 г
- Цукрова пудра — 100 г
- Кориця — 1 ст. л.
- Сметана 30% — 500 г
- Волоські горіхи — 150 г
- Рослинна олія — 150 мл
Спосіб приготування:
- Очищаємо моркву, миємо і натираємо на тертці. З апельсина знімаємо цедру.
- У великій мисці збиваємо яйця з цукром і цедрою до пишної піни. Вливаємо рослинну олію і корицю.
- Просіяне борошно з розпушувачем додаємо невеликими порціями, перемішуючи до однорідності. Вводимо натерту моркву і акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою.
- Очищені від шкаралупи і перегородок волоські горіхи подрібнюємо і додаємо в тісто. Форму для випічки змащуємо олією або застилаємо пергаментним папером. Виливаємо тісто і рівномірно розподіляємо його по формі.
- Випікаємо в розігрітій до 180 °C духовці протягом 45 хвилин. Готовий бісквіт виймаємо з духовки і даємо йому охолонути.
- Акуратно знімаємо роз'ємні бортики і розрізаємо охололий бісквіт на три коржі. Для приготування крему збиваємо сметану з цукровою пудрою.
- Збираємо торт, укладаючи коржі один на одного і просочуючи їх кремом. Верхній корж також просочуємо кремом і прибираємо торт в холодильник на кілька годин.
Торт перед подачею присипаємо подрібненими волоськими горіхами. Також ми ділились рецептом унікальних молдавських солодощів "Бабка Нягре".