Рибу облизувати не доведеться: як зрозуміти, що оселедець пересолений і що з цим робити

Читать на русском
Автор
2911
Один погляд — і ви знаєте про рибу все
Один погляд — і ви знаєте про рибу все. Фото vazhnoznat.com

Ви зрозумієте прямо в магазині, що риба пересолена

Неможливо уявити ні святковий стіл, ні сімейні посиденьки без смачного оселедця. Ми солимо її самостійно, готуємо з цією рибкою різні салати та намазки.

Якщо немає можливості засолити оселедець удома, ми купуємо його в магазині — зараз немає проблем із вибором. Однак не завжди виходить купити рибу необхідного засолення. Як правильно вибрати смачний оселедець, і що робити, якщо ви все ж таки купили пересолену рибу, розповімо разом з "ТСН".

Як у магазині зрозуміти, що оселедець пересолений

Завжди звертайте увагу на зовнішній вигляд. Пересолена риба буде плоскою, із щільною структурою та деформованим хвостом.

При покупці риби завжди вибирайте самців. Його легко визначити формою спини – вона горбата, а черевце підібрано. Самки ж навпаки, з рівною спинкою і з об’ємним черевцем, що звисає.

Також дивіться розмір. Риба більшого розміру жирніша — отже, вона ввібрала менше солі та спецій. Такий оселедець пересолити практично неможливо.

Що робити, якщо ви купили пересолений оселедець

І тут її можна вимочити кількома способами. Для початку випатрайте її, видаліть голову, плавці та шкірку, поріжте на шматочки та промийте холодною водою.

Для першого способу вам знадобиться молоко. Занурте у нього філе риби мінімум на п’ять годин, кожні півтори години міняючи молоко. Після помийте оселедець і сміливо їжте.

Для другого способу змішайте воду та оцет у пропорції 1:5. Відправте туди філе оселедця на дві години.

Ще оселедець можна вимочити у чорному чаї. Заваріть міцний напій без домішок чи ароматизаторів, дайте охолонути та замочіть у ньому філе риби на 4-5 годин. Через вказаний час промийте та подавайте до столу.

Раніше ми розповідали, чим відрізняється оселедець від Матіасу. Тепер вас не зможе обдурити жоден продавець.