Відповіді не знає практично ніхто: чим відрізняється Матіас від оселедця

Читать на русском
Автор
20409
Ви будете здивовані
Ви будете здивовані. Фото tsn.ua

Знання, які точно знадобляться

Оселедець Матіас — це смачна та корисна риба з давньою історією. Ця традиційна в багатьох країнах Європи страва стала популярною і у нас. Однак мало хто знає, чим ця риба відрізняється від звичайного оселедця.

Разом із "Главредом" розповімо, чим відома рибка. Ці знання вам точно знадобляться.

Чому оселедець називається Матіас

Ця традиційна голландська страва готується з молодого атлантичного оселедця. Ця риба не тільки з ніжним смаком та м’якою консистенцією, але ще й з великою кількістю корисних речовин.

Її назва "Матіас" походить від голландського слова "maagde" і означає "діва". Це пов’язано з тим, що оселедець є молодою рибою, яка ще не досягла зрілості.

Чим відрізняється Матіас від оселедця

Річ у тому, що Матіас виловлюється в певний період часу — з кінця травня до середини липня. Саме в цей період у риби найбільше м’яса та найнижчий вміст жиру.

Крім того, Матіас маринується особливим чином. Спеціальний розсіл містить цукор, сіль, лавровий лист, перець горошком та інші спеції. Саме він гарантує рибі ніжність та соковитість.

Крім того, під час приготування з Матіасу спеціальним чином видаляються всі кісточки. Це ще одна риса, завдяки якій риба відрізняється від звичайного оселедця.

До речі, ми вже розповідали, як замаринувати оселедець по-норвезьки. У вас вийде фантастична рибка.