Залийте оселедець вином — і рибка зникне зі столу першою: незвичний рецепт маринаду

Читать на русском
Автор
13113
Закуска виглядає приголомшливо
Закуска виглядає приголомшливо. Фото mykaleidoscope

Така рибка особливо смачна та ароматна

Ми розповідали, як смачно засолити червону рибу. Тепер ділимось рецептом оригінального маринаду для оселедця.

Цей соус ідеально поєднується зі слабосоленим оселедцем. На Ukr.Media поділились нестандартним рецептом оселедця в маринаді з червоним вином і журавлиною.

Інгредієнти:

  • Оселедець — 1 шт
  • Червоне сухе вино — 200 мл
  • Журавлина — 50 г
  • Яблучний оцет 6% — 30 мл
  • Цукор — 1 ст. л
  • Лавровий лист — 1 шт
  • Перець горошком — 5 шт
  • Запашний перець горошком — 5 шт
  • Гвоздика — 5 шт
  • Коріандр — 1 ч. л
  • Червона цибуля — 1 шт

Спосіб приготування:

  1. У оселедця без голови видаліть хребет та всі кістки. Зачистіть плівку та відокремте філе від шкіри.
  2. Для приготування маринаду налийте в сотейник вино, оцет, додайте спеції, журавлину і доведіть до кипіння. Варіть маринад 5 хвилин, потім остудіть до кімнатної температури.
  3. Оселедець наріжте шматочками. Цибулю наріжте півкільцями.
  4. З'єднайте оселедець з цибулею і залийте маринадом. Поставте оселедець в холодильник на добу.

Журавлина надає маринаду приємної кислинки і аромату. Час маринування залежить від товщини шматочків оселедця. Для оселедця товщиною до 2 см достатньо 24 годин. Також ми ділились рецептом чудового салату з червоною рибою.