Як олія допомагає розщеплювати жирні плями на кухні: робочий лайфхак

Читать на русском
Автор
1852
Прибирання на кухні забирає багато часу Новина оновлена 28 січня 2024, 06:30
Прибирання на кухні забирає багато часу. Фото Freepik

Цей спосіб відмінно підходить і для виробів із нержавіючої сталі

Генеральне прибирання кухні може забирати багато часу, адже необхідно не тільки вимити посуд, включаючи видалення нагару зі сковороди, а й очистити різноманітні побутові предмети та поверхні. Однією з основних проблем є жирні плями, які не завжди легко видалити навіть спеціальними засобами.

Існує кілька незвичайних способів очищення кухонної техніки, які в більшості випадків можна застосувати, не придбавши спеціальної побутової хімії. Про ефективний лайфхак з видалення жирних плям пише видання Express. Для цього методу вам знадобиться тільки один доступний засіб — олія.

Як олія прибирає жирні плями

Додавання олії до жиру може здатися дивним, але його правильне застосування дозволяє ефективно усунути жирні плями, які накопичилися з часом. Використовуйте будь-яку олію, наприклад, соняшникову або оливкову. Просто нанесіть трохи олії на кухонний рушник і протріть ним жирні плями. Як тільки плями зникнуть, протріть поверхню спиртовмісним спреєм.

Плюсом цього методу є також економія грошей, оскільки вам не доведеться купувати спеціальні засоби для чищення. Лайфхак щодо видалення жирних плям за допомогою рослинної олії відмінно підходить для використання на виробах з нержавіючої сталі і може допомогти позбутися плям на електричних і металевих плитах.

Раніше ми писали, як за пів години відмити сковорідку, що пригоріла. Потрібен лише один копійчаний підручний засіб.