Навіщо протирати скло машини яблуком: дивна, але корисна хитрість у дощ (фото)

Читать на русском
Автор
555
Створіть на склі "ефект лотоса"
Створіть на склі "ефект лотоса". Фото Колаж/freepik

Вся справа у кислоті фрукта

Постійні опади взимку, у вигляді дощу або снігу, можуть створювати неприємні та некомфортні моменти для водіїв. Особливо "бісить", коли навіть двірники не можуть ефективно впоратися з потоком води, роблячи рух на дорозі небезпечним.

Щоб покращити комфорт водію під час поїздок під дощем, можна легко скористатися простим лайфхаком із використанням яблука. Про незвичайний, але дуже ефективний лайфхак поділилися на сайті cpykami.

Навіщо протирати скло авто яблуком

Просто протріть половинкою яблука лобове скло. Кислота, що міститься в яблуку, створить на поверхні скла так званий "ефект лотоса".

Ефект лотоса, аналогічний тому, що можна спостерігати на листі та пелюстках лотоса, забезпечує вкрай низьку змочуваність поверхні. Краплі води легко скочуються з обробленого скла, забираючи з собою прилиплий бруд.

Крім того, використання яблука також може швидко очистити вікна не тільки від бруду, що присох, але і комах, роблячи поїздку більш безпечною і комфортною.

скло авто дощ

Раніше ми писали, що робити, якщо пітніють дзеркала машини. Існує перевірений спосіб, який допоможе у зимовий період і не тільки.