"Піца" по-грузинськи: рецепт, який запитають і італійські, і грузинські кухарі

Читать на русском
Автор
11814
Це справжня кулінарна страва
Це справжня кулінарна страва. Фото shuba.life

Незвичайна суміш піци та хачапурі

Якщо йдеться про італійську кухню, то ми відразу згадуємо про улюблену піцу. Як ми її тільки не готували — і на лаваші, і на сковороді, і найшвидшу в приготуванні піцу.

А якщо об’єднати піцу з не менш смачним представником грузинської кухні — хачапурі? Тоді вийде справжній шедевр — піца-хачапурі за рецептом Shuba. У приготуванні ця страва неймовірно проста — вам потрібно просто на тісто викласти начинку, додати улюблені інгредієнти та відправити в духовку. Спробуємо?

Як приготувати піцу-хачапурі

Інгредієнти на 4 порції

Для тіста:

  • борошно пшеничне — 250 г;
  • вода — 125 мл;
  • дріжджі сухі — 6 г;
  • олія соняшникова — 20 мл;
  • сир сулугуні — 200 г;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • цукор — 10 г;
  • сіль — до свого смаку.

Для начинки:

  • кетчуп — 20 г;
  • томати — 1 шт.;
  • ковбаса — 100 г;
  • сир твердий — 100 г;
  • зелень — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. У теплу воду відправляємо дріжджі, цукор, сіль і все ретельно перемішуємо. Туди ж додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. В кінці додаємо олію і вимішуємо тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо "відпочити" у теплому місці на 40 хвилин.
  2. На великій тертці натираємо сулугуні, додаємо яйце, все перемішуємо, а ковбасу та помідор нарізаємо тоненькими кружальцями.
  3. Тісто розгортаємо в коло. У центр відправляємо сулугуні, краї тіста з’єднуємо та защипуємо.
  4. Деко встеляємо пергаментом, змащуємо маслом, викладаємо тісто швом вниз і притискаємо долонею — у вас повинен сформуватися плоский корж. У центрі робимо отвір для виходу пари.
  5. Верх тіста змащуємо кетчупом, викладаємо нарізані на кружальця ковбасу і помідори, солимо, перчимо і посипаємо твердим сиром тертим і подрібненою зеленню.
  6. Піцу-хачапурі відправляємо на 30-35 хвилин у духовку при температурі 180°C до рум’яної скоринки.

Рекомендуємо також приготувати хачапурі з гарбуза за рецептом "Телеграфа". Це не лише смачно, а й дуже просто.