Як у бабусі: рецепт вареників з полуницею

Читать на русском
Автор
Такі вареники стануть справжнім символом літа (зображення створено за допомогою ШІ)
Такі вареники стануть справжнім символом літа (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Такі вареники весело готувати в колі сім'ї.

Літо щедро дарує нам свої дари – соковиті фрукти та ягоди, з яких можна приготувати безліч смачних та ароматних страв. Полуниця – одна з найулюбленіших ягід, яка не лише смачна, але й неймовірно корисна. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом неймовірно ніжних та ароматних вареників з полуницею, які стануть чудовою окрасою будь-якого столу.

Ці вареники поєднують в собі ніжність тіста, солодкість полуниці та легкий аромат ванілі, створюючи неповторний смак та аромат.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 г борошна
  • 250 мл води
  • 1 яйце
  • 1/2 ч. л. солі

Для начинки:

  • 500 г полуниці
  • 100 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру

Для подачі:

  • Сметана
  • Цукровий пісок
  • М'ята (за бажанням)

Приготування:

  1. Тісто: у миску просійте борошно, додайте сіль. Зробіть поглиблення в центрі та вбийте яйце. Поступово додаючи воду, замісіть м'яке тісто. Накрийте тісто рушником і дайте йому відпочити 30 хвилин.
  2. Начинка: полуницю помийте, видаліть хвостики. 200 г ягід розімніть вилкою, додайте цукор та ванільний цукор. Перемішайте.
  3. Формування вареників: тісто розкачайте в пласт товщиною 2 мм. За допомогою склянки виріжте кружечки. На кожен кружечок тіста викладіть трохи начинки. Защипніть краї вареників.
  4. Варіння вареників: у киплячу підсолену воду киньте вареники та варіть протягом 3-4 хвилин після спливання.
  5. Подача: готові вареники викладіть на тарілку, полийте розім'ятою полуницею, що залишилася, сметаною та посипте цукром. За бажанням, прикрасьте м'ятою.

Також ми ділились рецептом апетитної полуниці на зиму. А якщо у вас є кабачки, приготуйте з них ніжні та хрусткі деруни.