Всього п’ять хвилин — і можна сідати снідати: рецепт найкращих лінивих вареників

Читать на русском
Автор
108093
Рецепт ідеального сніданку Новина оновлена 26 січня 2024, 08:28
Рецепт ідеального сніданку. Фото Лайфхакер

Страву за цим рецептом ви приготуєте за лічені хвилини

Ми розповідали, як приготувати смачні смажені пиріжечки. Тепер ділимось рецептом простої страви, яка саме завдяки своїй простоті та ситності може стати ідеальним сніданком.

Ліниві вареники — це смачна і проста страва, яка ідеально підходить для сімейного обіду або вечері. Їх можна приготувати з будь-якою "начинкою", яка вам подобається, але найпопулярніший варіант — з сиром. Рецептом поділились на Pixelinform.

Інгредієнти:

  • Сир — 200 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 3 ст. л.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Сіль та цукор — до смаку

Спосіб приготування:

  1. Сир протираємо через сито або ретельно розминаємо виделкою. Додаємо яйце, борошно, цукор і сіль.
  2. Ретельно перемішуємо до однорідної маси. З отриманої маси формуємо ковбаску і нарізаємо її на шматочки.
  3. Обвалюємо шматочки в борошні. На цьому етапі їх можна заморозити — щоб потім, коли вам знадобиться швидко поїсти, лише відварити.
  4. Щоб приготувати ліниві вареники, викладаємо їх в окріп. Варимо на повільному вогні протягом 5-7 хвилин після закипання.

Щоб ліниві вареники не розвалювалися під час варіння, важливо використовувати достатню кількість борошна. Страву можна приготувати як солодкою, так і солоною. Ліниві вареники можна подавати з будь-яким соусом на ваш смак. Наприклад, з сметаною, варенням, згущеним молоком або соусом на основі томатної пасти. Також ми розповідали, як приготувати смачні турецькі пиріжечки з заварного тіста.