Ці пиріжки зі сковорідки розхапають ще гарячими: дуже швидкий рецепт

Читать на русском
Автор
60747
В таке тісто можна покласти будь-яку начинку
В таке тісто можна покласти будь-яку начинку. Фото popoisty.com

Справді універсальний рецеп

Ми розповідали, як приготувати смачні та дешеві котлетки "з сюрпризом". Тепер ділимось рецептом чудового тіста на смажені пиріжечки.

На порталі "Школа Життя" розповіли, як приготувати смачні та пишні пиріжки з картоплею, однак у це тісто можна загорнути будь-яку начинку. Виходить надзвичайно красиво і смачно.

Інгредієнти:

  • Борошно — 750 г (+- 50 г)
  • Кефір 2,5% — 500 мл
  • Жовтки — 2 шт
  • Сметана — 100 г
  • Соняшникова олія — 50 мл
  • Сіль — 2,5 ч.л.
  • Цукор — 30 г
  • Сода — 1 ч.л.
  • Картопля — 500 г
  • Цибуля — 1 шт
  • Часник — 2 зубчики
  • Сіль
  • Перець

Спосіб приготування:

  1. Для тіста у миску вливаємо кефір, додаємо жовтки, сметану, цукор, сіль і олію. Ретельно перемішуємо вінчиком до однорідності.
  2. Поступово всипаємо борошно, постійно помішуючи. З останньою порцією борошна додаємо соду, попередньо просіявши її.
  3. Замішуємо тісто до однорідності. Воно має бути м'яким, але не липнути до рук.
  4. Змащуємо тісто і миску олією. Відправляємо тісто в миску на 15 хвилин.
  5. Картоплю відварюємо, розминаємо в пюре. Цибулю і часник дрібно нарізаємо, обсмажуємо на олії до м'якості. Додаємо в картопляне пюре цибулю, часник, сіль і перець.
  6. Тісто ділимо на 2 частини. Кожну частину розкочуємо в пласт товщиною 5-7 мм. Вирізаємо кружечки діаметром 10-12 см. На кожен кружечок викладаємо начинку, защипуємо краї і перевертаємо швом вниз.
  7. У сковороді розігріваємо велику кількість олії. Обсмажуємо пиріжки з двох сторін до золотистого кольору.

Пиріжечки виходять пишними, ніжними та повітряними. Також ми розповідали, як приготувати ситні полтавські галушки.