Як почистити жалюзі, навіть не знімаючи їх із вікна: швидкий спосіб

Читать на русском
Автор
820
Жалюзі створюють затишок
Жалюзі створюють затишок. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Прати жалюзі в машинці не можна

Домовласникам доводиться розв'язувати проблему — як почистити жалюзі без використання спеціалізованого миючого обладнання. Виявляється, всупереч видимості, це не таке вже й складне завдання. Жалюзі, як і штори, можна очистити, навіть не знімаючи з вікна.

Як чистити жалюзі

Жалюзі – дуже зручний винахід. Якщо ви хочете, щоб вони служили багато років, обов’язково регулярно очищайте їх, навіть від поверхневих забруднень. По-перше, пилососьте їх раз на місяць. Після видалення пилу варто протерти жалюзі вологою ганчіркою. Після цього розгорніть їх й зачекайти, поки вони добре висохнуть, щоб на поверхні не з’явилася пліснява.

Щоб на жалюзі менше осідав пил, можна протерти їх саморобним засобом. Змішайте 2 столові ложки кондиціонера для білизни та 2 літри теплої води. Потім змочіть ганчірку у розчині й протріть жалюзі.

Якщо пластикові жалюзі пожовтіли або на них є стійкі забруднення, використовуйте харчову соду. Додайте до порошку трохи води, щоб вийшла паста, та нанесіть на забруднені ділянки. Потім видаліть засіб вологою ганчіркою.

Раніше "Телеграф" розповідав про маловідомі властивості лаврового листа. Його можна використовувати не тільки на кухні.