Пельмені будуть найсмачнішими: хитрощі, які зроблять страву неймовірною

Читать на русском
Автор
12787
Ці поради допоможуть приготувати пельмені набагато смачніше
Ці поради допоможуть приготувати пельмені набагато смачніше. Фото today.ua

Розповідаємо про деякі тонкощі приготування

Ми розповідали, скільки цибулі додавати в котлети, щоб страва була неймовірно смачною. Тепер ділимось порадами, які дозволять приготувати дуже апетитні пельмені.

Про них розповіли на Ukr.Media. Здавалося б, що у приготуванні пельменів немає нічого складного — достатньо загорнути трохи фаршу в тісто, опустити готовий виріб в окріп та зварити. Однак є певні хитрощі, які дозволять приготувати пельмені смачніше.

Секрети приготування тіста

Якщо цей компонент буде неправильно приготовано, то ніяка начинка цього не виправить. Якщо додати забагато борошна чи води, то тісто не буде достатньо еластичним, буде рватися під час розкочування та варіння.

Поширеною помилкою є додавання у тісто теплої води. Зависока температура робить тісто твердим і жорстким.

Також тісто перед ліпленням пельменів рекомендується потримати у холодильнику щонайменше годину. Так воно стане більш еластичним і не буде рватися.

Соковитий фарш

Щоб м’ясо залишилось соковитим, кулінари використовують овочеві додатки. Зазвичай додають цибулю. Але можна також додати трохи вареної капусти. Ідеальна пропорція овочів — в 4 рази менше. Також важливо, щоб фарш був ретельно подрібнений і мав однорідну консистенцію.

Важливо під час ліплення брати однорідні шматочки фаршу. Також розподіляти його так, щоб краї тіста залишались достатніми для защипання. Якщо покласти дуже багато начинки, вона може порвати тісто. В такому випадку бульйон, що міститься всередині, витече, а начинка стане сухою і несмачною.

Увага до цих деталей допоможе вам зварити найсмачніші пельмені. Також ми ділились лайфхаками з приготування смаженої риби.