Диво-голубці за рецептом китайського кухаря: на смак як м’ясо, на вигляд як креветки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 26180
Обов’язково спробуйте їх приготувати
Ми ділились рецептом смачних голубців. Тепер розповідаємо, як приготувати цікаву варіацію цієї страви з азійськими нотками.
Такі голубці готуються з яловичим фаршем у томатно-овочевому соусі, вони виходять неймовірно смачними та апетитними. Рецептом поділились на порталі "Господинька".
Інгредієнти:
- Капуста — 1 качан
- Фарш яловичий — 600 г
- Рис — 150 г
- Цибуля — 250 г
- Зелень — до смаку
- Сіль, перець, спеції
Для засмажки:
- Цибуля — 250 г
- Морква — 250 г
- Часник — 3 зубчики
- Томатна паста — 2 ст. л.
- Олія — 2 ст. л.
- Сіль, перець, спеції
Для соусу:
- Томатна паста — 2 ст. л.
- Олія — 40 мл
- Цукор — 1,5 ст. л.
- Вода — 250-300 мл
- Сіль, перець, спеції
Спосіб приготування:
- Рис відварюємо до напівготовності, остуджуємо. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на олії до м'якості.
- З'єднуємо фарш, рис, цибулю, зелень, сіль, перець і спеції. Ретельно перемішуємо.
- Качан капусти розрізаємо навпіл, щоб листя легше відокремлювалися від качана. Відварюємо листя капусти в окропі протягом 2-3 хвилин, щоб вони стали м'якими.
- На край листа капусти кладемо трохи фаршу і загортаємо його у вигляді трубочки. Робимо так з кожним листом.
- Цибулю і моркву нарізаємо кубиками і обсмажуємо на олії до м'якості. Додаємо томатну пасту, часник і зелень. Перемішуємо.
- В олії на сковороді розчиняємо томатну пасту. Смажимо кілька хвилин, тоді вливаємо воду, додаємо цукор, сіль, перець. Доводимо до кипіння.
- У форму для запікання викладаємо засмажку, зверху — голубці. Заливаємо соусом.
- Форму накриваємо фольгою. Запікаємо в духовці при 180 градусах протягом 45 хвилин. За 15 хвилин до готовності голубців забираємо фольгу.
Голубці виходять дуже ароматними. Їх можна їсти як самостійну страву або подати з легким вітамінним салатиком.