Диво-голубці за рецептом китайського кухаря: на смак як м’ясо, на вигляд як креветки

Читать на русском
Автор
26180
Такі голубці виходять неймовірно смачними
Такі голубці виходять неймовірно смачними. Фото Господинька

Обов’язково спробуйте їх приготувати

Ми ділились рецептом смачних голубців. Тепер розповідаємо, як приготувати цікаву варіацію цієї страви з азійськими нотками.

Такі голубці готуються з яловичим фаршем у томатно-овочевому соусі, вони виходять неймовірно смачними та апетитними. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • Капуста — 1 качан
  • Фарш яловичий — 600 г
  • Рис — 150 г
  • Цибуля — 250 г
  • Зелень — до смаку
  • Сіль, перець, спеції

Для засмажки:

  • Цибуля — 250 г
  • Морква — 250 г
  • Часник — 3 зубчики
  • Томатна паста — 2 ст. л.
  • Олія — 2 ст. л.
  • Сіль, перець, спеції

Для соусу:

  • Томатна паста — 2 ст. л.
  • Олія — 40 мл
  • Цукор — 1,5 ст. л.
  • Вода — 250-300 мл
  • Сіль, перець, спеції

Спосіб приготування:

  1. Рис відварюємо до напівготовності, остуджуємо. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на олії до м'якості.
  2. З'єднуємо фарш, рис, цибулю, зелень, сіль, перець і спеції. Ретельно перемішуємо.
  3. Качан капусти розрізаємо навпіл, щоб листя легше відокремлювалися від качана. Відварюємо листя капусти в окропі протягом 2-3 хвилин, щоб вони стали м'якими.
  4. На край листа капусти кладемо трохи фаршу і загортаємо його у вигляді трубочки. Робимо так з кожним листом.
  5. Цибулю і моркву нарізаємо кубиками і обсмажуємо на олії до м'якості. Додаємо томатну пасту, часник і зелень. Перемішуємо.
  6. В олії на сковороді розчиняємо томатну пасту. Смажимо кілька хвилин, тоді вливаємо воду, додаємо цукор, сіль, перець. Доводимо до кипіння.
  7. У форму для запікання викладаємо засмажку, зверху — голубці. Заливаємо соусом.
  8. Форму накриваємо фольгою. Запікаємо в духовці при 180 градусах протягом 45 хвилин. За 15 хвилин до готовності голубців забираємо фольгу.

Голубці виходять дуже ароматними. Їх можна їсти як самостійну страву або подати з легким вітамінним салатиком.