Через цю суміш сковорода засяє, як нова: ось чим можна видалити нагар

Читать на русском
Автор
Потужні натуральні засоби від нагару
Потужні натуральні засоби від нагару. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Зникнуть навіть найстаріші забруднення

Каструля або сковорідка, що пригоріла — звичайне явище на кухні. Подібні ситуації трапляються як з новачками, так і досвідченими кулінарами. Перед використанням посуду його необхідно відмити. Це не повинно стати проблемою, тому що вдома обов’язково знайдеться натуральний засіб, який легко видаляє всі забруднення.

Найпростіше рішення — почистити пригорілий посуд незамінною в побуті содою. Але це не єдиний засіб, який змусить посуд знову сяяти.

Чим очистити сковороду, що пригоріла

Змішайте кілька чайних ложок соди з водою до утворення пасти. Натріть дно посуду і залиште на кілька годин. Потім акуратно промийте. Разом із нагаром прибереться і весь жир.

Якщо доводиться мати справу із сильним забрудненням, змішайте 6 чайних ложок харчової соди з 1/4 склянки перекису водню. Ретельно перемішайте вміст і промийте цим розчином посуд, що пригорів. Цей метод підійде як очищення сковороди всередині, так і її дна. Також можна замочити сковороду у цій суміші на кілька годин.

Ще один ефективний засіб — лимонна кислота. Розчиніть одну чайну ложку у воді та доведіть до кипіння, радить SE. Вилийте отриманий розчин на сковороду, що пригоріла, і акуратно потріть її. Замість лимонної кислоти можна використовувати оцет. Цей метод діє і на пригоріле дно посуду.

Ще одне дуже гарне розв'язання проблеми зі сковородою, що пригоріла, — кухонна сіль. Посипте обпечене місце сіллю та залиште приблизно на 2-3 години. Потім видаліть сіль паперовим рушником і вимийте каструлю.

Раніше "Телеграф" розповідав, як чистити жалюзі. Знімати декор із вікна не доведеться.