Не прилипне і не розвалиться: помилки кулінарів під час смаження риби

Читать на русском
Автор
1285
Найбільші помилки кулінарів
Найбільші помилки кулінарів. Фото ТСН

Чому шматки втрачають цілісність в процесі приготування

Цілісність риби після смаження залежить від багатьох факторів. Ми розповідали, як її правильно заморожувати та розморожувати, але це не єдиний чинник.

Навіть у професійних кулінарів риба може розвалюватися на окремі частини у процесі смаження. Разом з Pixelinform розповідаємо, чому розвалюється риба під час смаження та як цьому запобігти.

Якість риби

Чим свіжіша риба, тим з більшою імовірністю вона збереже цілу форму. Якщо ви заморожували рибу, потрібно просто дати їй відтанути правильно. Але якщо ви купуєте її замороженою, то не будете мати гарантії, що продукт заморожувався лише один раз.

Панірування

Якісне панірування теж збільшить шанси риби на збереження цілісності. Найпростіший варіант — пшеничне борошно та куряче яйце. Але можна використовувати кукурудзяне борошно, манку, панірувальні сухарі і навіть більші сухарики.

Олія

Смачну рибу дуже важко якісно приготувати на невеликій кількості олії. Тому краще налити більше — зайву олію завжди можна буде прибрати серветками.

З цими порадами риба залишиться цілою і буде смачною. Також ми розповідали про тонкощі приготування пельменів.